Nikolai NovosjolovFoto: Viljar Voog
Rio 2016 OM uudised
7. august 2016, 21:51

ÕL RIOS | Olümpiaveteran Novosjolov andis vormile viimast lihvi sõjaväebaasis

Juba oma neljandale olümpiale sõitnud Nikolai Novosjolov valmistus Rio de Janeiro olümpiamängudeks kohalikus sõjaväebaasis asuvas vehklemisklubis koos Brasiilia koondisega. 

"See oli viimase hetke otsus. Meil olid pikad läbirääkimised. Nädal aega enne väljalendu Eestist saime kinnituse, et võime seal trenni teha. Kinnine territoorium, väga rahulik koht suhkrupeamäe juures," iseloomustas ta. 

Erinevalt Londoni olümpiast pole Novosjolovil seekord sparringupartnerit, ettevalmistusele anti viimane lihv koos treeneri Igor Tšikinjovi ja füsioterapeut Dmitri Valiuliniga. 

"Tegelikult mõtlesime Läti sõbraga, kes on Läti viievõistlejate peatreener ja väga hea sportlane, asja ühendada. Tema õpilane oli varunimekirjas, aga üks päev enne minu Eestist lahkumist selgus, et Venemaa koondise kaks viievõistlejat võetakse maha ning sõbra õpilane pääses automaatselt olümpiale. Nende plaanid muudeti silmapilkselt ning tuli teha kiired ümberkorraldused," selgitas Novosjolov.

Novosjolovi esimeseks vastaseks loositi Lõuna-Korea vehkleja Kyoungdoo Park. "Tegemist on tugeva vastasega. Tunneme teineteist hästi ja oleme palju teineteise vastu vehelnud. Otsustavaks saab, kas ja kui palju suudetakse teineteist üllatada!"