Kaido Kaaberma.Foto: Laura Oks
Rio 2016 OM uudised
8. august 2016, 04:00

ÕL RIOS | Kaido Kaaberma: meie naised võitlesid lõpuni (2)

Eesti vehklemisnaiskonna peatreener Kaido Kaaberma ütles pärast Rio olümpia individuaalvõistlust, et meie sportlased on  normaalses vormis. „Nad võitlesid lõpuni,“ lausus ta.

Kaaberma sõnul alustas Julia Beljajeva väga hästi, aga hakkas närveerima. „Irina Embrichi ja Erika Kirpu matšid näitasid, et olnuks mõni torge sinnapoole, saanuks me edasi.“

Miks kaotused tulid?

Nii Sun kui Besbes on mõlemad pika käepidemega vehklejad. Nende vastu oleks kõige ideaalsem, et algul lähed ühe-kahe torkega ette. Aga taha jäädes on väga raske neid torkeid tagasi saada. Iral nii juhtuski, aga vähemalt ta võitles lõpuni. Eks ta ise torkas vahepeal mööda ka, nii see läks. Loodame, et nad võtavad ennast kokku ja seedivad individuaalsed võistlused läbi ning unustavad juhtunu ära.

Miks on tihti nii, et pärast individuaali ebaõnnestumist ollakse naiskonnas paremad?

See võib olla nii ja naa. Kolmikvõidu või medalivõidu korral olnuks võib-olla tõesti raske end kokku võtta. Nagu elu on näidanud, siis individuaalvõistlus ei ütle võistkonna kohta mitte midagi. Praegu said venelased tappa, ameeriklannad ka, aga ma ei kannaks neid maha. Samas meie esimesed vastased korealased olid ka päris pauerit täis – nad said kahekesi kaheksandikfinaali.