Fotomontaaž Nižni Novgorodi kodulehelt.Foto: nn-basket.ru
Korvpall
8. august 2016, 12:17

Asi ametlik: Nižni Novgorod sõlmis Siim-Sander Venega aastase lepingu (1)

Venemaa paremikku kuuluv Nižni Novgorodi korvpalliklubi teatas üheaastase lepingu sõlmimisest Siim-Sander Venega, kes kolmel eelmisel hooajal mängis Kaunase Žalgirises.

Nižni peatreener Arturs Štalbergs kommenteeris eestlase värbamist klubi kodulehele järgmiselt: "Siim oli legendaarse Leedu klubi Žalgirise mängija ja on esinenud ka Läti parimas klubis, Riia VEFis, kuid jäänud alati liidrite varju. Nüüd on tema jaoks saabunud aeg näidata, milleks ta on võimeline, ja tooma välja oma parimad küljed. Plaanime kasutada Siimu nii "number kolme" kui ka "nelja" positsioonil.

Meeskonna komplekteerimine on nüüd praktiliselt lõppenud. Klubi juhtkond tegi ära suure töö ja tänu sellele saime värvata meie kontseptsiooni sobivad mängijad. Ootan kannatamatult, kui me kõik saame hooajaeelseks ettevalmistuseks kokku!"

Siim-Sander Vene rääkis uue tööandja kodulehele, et sai mõni nädal tagasi Nižni huvist teada oma agendi kaudu. "Vestlesin peatreener Arturs Štalbergsiga, hindasin oma võimalusi meeskonnas ja võtsin otsuse vastu. Sel suvel lõppes leping Žalgirisega ning pärast kümmet Leedus veedetud aastat tahtsin väga tuua oma karjääri muutust. Nižni sobib selleks parimal moel. Tean seda klubi hästi, kaks aastat tagasi kuulusid Nižni Noivgorod ja Žalgiris Euroliigas üjte alagruppi. Samuti olen tähelepanelikult jälginud klubi käekäiku VTB Ühisliigas. Praegu ei sea ma eelolevaks hooajaks endale konkreetseid isiklikke eesmärke. Tahan lihtsalt saada korvpallist naudingut ja võita."

Nižni üllatas 2014. aastal Ühisliigas finaalikohaga, kahel järgmisel aastal jõuti kindlalt play-off'i. Eeloleval hooajal mängitakse lisaks ka Vana Maailma tugevuselt teises klubisarjas, EuroCupil.

Peatreeneriks sai senine abitreener, lätlane Štalbergs. Meeskonnas on peale Vene veel neli välismaalast: mullugi seal mänginud Austria koondise tsenter Rašid Mahalbasic ning uute tulijatena tagamängijad Kenny Boynton, DeAndre Kane (mõl USA) ja lätlane Ingus Jakovics. Venelastest on tuntumad koondise kandidaat Pjotr Gubanov ning enamiku eelmisest hooajast vigastuse tõttu vahele jätnud snaiper Maksim Grigorjev.