Prantslanna Mathilde tasakaaluköielVideo: Merili Luuk
Rio 2016 OM video
8. august 2016, 14:58

ÕHTULEHE VIDEO RIOST | Prantsusmaa noored hullutavad omapärase alaga Copacabana rannal olümpiaturiste (1)

Õhtupoolikul Rio de Janeiros Copacabana rannal jalutades näeb rannajoonel palju sportlikke inimesi - kes mängib rannavõrkpalli, kes taob sama palliga väravapostide vahele, kes aga ronib köiel!

Tõepoolest, õhtuti kogunevad rannale Prantsusmaa noored, kes tegelevad hobikorras ka tsirkusega. Õhtulehega vestelnud Mathilde tuli Riosse neli kuud tagasi ning otsustas kaasa võtta ka köit meenutava slackline'i ehk tasakaalulindi. Mathilde sõnul pole see küll nii jäik kui ta sooviks, aga vajalikud trikid ja erinevad hüppedki saavad lindi peal tehtud. 

"Päevasel ajal on siin olümpia tõttu nii palju turiste ning erinevaid telke, aga õhtul saame rahulikult rannal harjutada. Siin on väga mõnus, isegi tasakaalu kaotades on maandumine liival päris pehme. Jah, me oleme ka omamoodi tõmbenumbrid, inimesed tulevad vaatama ja pilti tegema, mida me teeme! Üks turistidest arvas, et selline ala võiks tulevikus ka olümpiakavas olla!"

Mathilde teab, et peagi toimub Rio de Janeiros ka slackline'i MM. "Nii hea mu tase veel ei ole, sest ma ei suuda spagaatigi teha, aga minu unistus on köis panna üles mere kohale ning nii oma kõrgusehirmust üle saada."