Mäng Eesti - Saksamaa, rünnakul Rain Veideman.Foto: Laura Oks
Korvpall
8. august 2016, 21:02

7 VÕTIT | Eesti koondis kohaneb agressiivse korvpalliga

Eesti korvpallikoondis kaotas suve teises ametlikus kontrollmängus Saksamaale 66:71. Tegemist on mullu samuti EM-finaalturniiril mänginud riigiga.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Liiga lahja esimene poolaeg pluss lauavõitlus. Eesti jäi poolaja lõpu eel taha 16 punktiga, vaheajaks oli seis 24:35. Kolmanda veerandiga võeti praktiliselt järele, kuid tagaajamine kulutas liiga palju jõudu ning lõpuveerandil olid külalised värskemad. Päris otsustavaks said nende poolt viimasel minutil nopitud ründelauad - lauas jäime alla 24:42...

2. Mis häiris kõige rohkem silma?

Kindlasti Eesti koondise esimese poolaja nadi visketabavus. Mängu alguses läks mööda kaheksa esimest viset. Poolajaks oli 28st tabatud 7 ehk täpselt veerand ehk 25%. Vähe mis vähe. Kuid sellel kõigel on oma põhjus. Saksamaa pakkus kaitset, mida mitmed koondislased polnudki elu jooksul võib-olla kogenud. Nad tegutsesid äärmiselt agressiivselt, olid äärmiselt tihedalt peal ja tegutsesid vea piiril. Nii pole vaja imestada, et poolajaga viskas Eesti vaid 24 punkti. Seda oli ainult kahe võrra vähem kui kaks päeva varem Kosovo vastu, kuid sakslaste kvaliteet on ikkagi teine ning mugavaid viskekohti teenisime vähem. Teine poolaeg paranemise, siis oli visketabavus ligi 50%.

3. Kes uutest meestest on olnud sümpaatseim?

Martin Paasoja. Paasoja oli mängus Kosovoga väljakul terve neljanda veerandaja ning aitas oma agressiivsusega vastasest otsustavalt lahti rebida. Täna viibis ta Saksamaa vastu platsil üle 11 minuti ning täitis musta töö tegijana oma rolli taas ära.

4. Kes oli eestlastest mängu parim?

Rain Veideman. Tagamees, kes nii uuenenud tiimis peabki liidriohjad haarama, on seda kahes mängus järjest ka teinud. Nagu ka Kosovo vastu, alustas Veideman tagasihoidlikult, kuid lükkas teisel poolajal järgmise käigu sisse ja hakkas omasid selgelt vedama. Ta jõudis eestlastest ainsana kahekohalise arvu punktideni (13), lisaks 5 korvisöötu, 3 vaheltlõiget ja 2 lauapalli.

5. Mida peab Eesti edasist silmas pidades parandama?

Ära harjuma! Mängu võiks kokku võtta ühe poliitiku tänavu öeldud sõnu kasutades: „harjuge ära“! Saksamaa pakkus korvpalli, mida Euroopas mängitakse: füüsilist ja agressiivset, võõrustajatel elati korralikult seljas. Ning ongi hea, sellise korvpalliga tuleb ära harjuda. Ega EM-valiksarja ohtlikem vastane Poola ole kehvema kvaliteediga ning ühtegi kingitust ei maksa oodata ka Valgevenelt ega Portugalilt. Ses plaanis on suur kontrollmängude arv hea, enne EM-tsükli algust tuleb neid veel üheksa tükki, millest mõnigi päris tugevate tiimide vastu.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Siia lisame kommentaarid esimesel võimalusel!

7. Mis saab edasi?

Eesti koondis sõidab neljapäeval Rumeeniasse Cluj’sse, kus osaleb turniiril koos kohaliku koondise, Ungari ja Bulgaariaga. Pärast seda mängitakse veel Küprosel ning kodupubliku ette astutakse uuesti nelja rahvuse turniiri avapäeval, 24. augustil.