Saksamaa korvpallikoondise peatreener Chris Fleming mullu EMi finaalturniiril.Foto: JOHN MACDOUGALL
Korvpall
8. august 2016, 23:10

Saksamaa korvpallikoondise peatreener Chris Fleming: meil oli sellist mängu vaja (3)

Esmaspäeva õhtul kaotas Eesti korvpallikoondis Saksamaale 66:71. Vastaste peatreener Chris Fleming kiitis aga eestlasi ning sõnas, et sellist kohtumist oli neile vaja.

„Eesti pani väljakule väiksed mehed, keda pidime taga ajama. Mõnikord saime neil kaitses ette, vahel mitte,“ sõnas alates 2014. aasta novembrist Saksamaa eesotsas olev ameeriklane.

„Kaitses olid eestlased väga füüsilised ning tugevad, korvi all oli palju jagelemist. Kokkuvõttes oli meile väga hea ja kasulik mäng, eriti meie noorele mängujuhile, kes alles õpib, kuidas positsioonil mängida.“

Igapäevaselt korvpalliliigas NBA Brooklyn Netsi abitreenerina töötav Fleming tõdes, et mäng oli päris rabe. „Koheselt sai aru, et mõlemad meeskonnad on alles ettevalmistusega alustanud. Matši oli ilmselt päris kole vaadata.“

Tänavu peavad sakslased hakkama saama ka kahe NBA staari Dirk Nowitzki ja Dennis Schröderita. Kui Nowitzki eemalejäämine oli juba varem selge, siis Schröderi kohta tuli uudis alles juuli lõpus.

„Vahepeal tundus, et mängujuhi kohapeal on meil kõik korras, sest lisaks Schröderile pidi koondisega liituma ka Per Günther, kes oli Saksamaa korvpalliliigas kohalikest mängijatest suurim skoore, kuid ka tema ei saa meid aidata." 

Kahe kogenenud mängija asemel on Flemingul kasutada kaks nooremat, kellega ootab ees tõsine töö. „Ma tõesti usun Maodo Lo’sse ja arvan, et ta on väga hea mängija, aga ta peab palju õppima ning ta pole varem mängujuhi positsioonil olnud.

Teisena on mul kasutada Makai Mason, kes täna vigastuse tõttu kaasa ei teinud. Ta tuleb otse Ameerika ülikoolist, kuid Euroopas mängitakse hoopis teist korvpalli – palju füüsilisemat ning kohtunikud vilistavad teisiti -, ning tal tuleb sellega harjuda.“

Mida ootab Fleming aga EMi kvalifikatsioonist, kus Saksamaa on samas alagrupis Taani, Hollandi ja Austriaga? „Ma pole jõudnud veel sellele mõelda, sest olen väga mures meie üle.

Taanit ei tunne üldse, aga Hollandi ja Austriat mäletan eelmisest aastast. Minu arvates oli Hollandil eelmine aasta väga hea võimalus jõuda EMi finaalturniirile. Nad mängisid kõigiga väga võrdselt, aga natukene jäi puudu. Austriaga kohtusime ettevalmistusturniiril. Nad on kaua koos olnud ja mängisid väga meeskondlikult. Ilmselt tulevad alagrupimängud palju huvitavamad, kui inimesed arvavad.“