Laura Nurmsalu koos treener Aune VarikugaFoto: Viljar Voog
Rio 2016 OM uudised
9. august 2016, 00:01

ÕL RIOS | Korealased lasevad päevas 700 - 1000 noolt, eestlased...

Debüütolümpial võistelnud vibulaskja Laura Nurmsalu kaotas 1/32-finaalis valitsevale Euroopa meistrile, ukrainlannale Veronika Martšenkole (23) ning teenis 33. koha. Nurmsalu treeneri Aune Variku sõnul oli 22aastase sportlase tulemus tulevikuks heaks stardipakuks. 

"Kui me vaatame, siis tehniline pool oli ilus, sellega saab rahul olla. Vaim on vaja valmis seada, et suurel areenil hakkama saada. Eks see paneb põlved värisema ja süda lööb ka kiiremas rütmis. Kui selle kallal tööd teha ja saame rohkem võistlustel käia, saame ehk hakkama," tõdes Varik.

Kui maailmas teevad ilma praegu korealased, siis sellel on ka oma põhjus - nemad harjutavad söögi alla ja söögi peale ning lasevad isegi olümpial, võistluste vahepeal päevas 700 -1000 noolt. Eestlaste pagas jääb nõrgemaks -Nurmsalu laseb päevas ligi 400 noolt, sest erinevalt Lõuna-Korea tippsportlastest on ta poole kohaga atleet ning poole kohaga õpetaja. Aga ta ei nurise. 

"Kui kõik oleks ideaalne, oleks Laura kindlasti praegu edasi jõudnud. Seepärast olekski tahtnud näha, kuidas ta korealasest olümpiavõitja vastu hakkama oleks saanud. (1/16-finaalis oleks Nurmsalu kohtunud viiekordse maailmameistri ja olümpiavõitja Ki Bo Bae-ga - toim.) Kui sealt oleks 0:6 kaotus tulnud, poleks see niimoodi kripeldama jäänud kui praegu," tõdes Varik.