Novak Djokovic asus ootamatult vara koduteleeFoto: TOBY MELVILLE
Rio 2016 OM uudised
9. august 2016, 06:33

ÕL RIOS | Pisaraid enam ei tulnud ehk Kuidas maailma esireketi olümpia 24 tunniga läbi sai

24 tundi on piisavalt suur ajavahemik, mille jooksul võib kõik muutuda. Serblasest maailma esireket Novak Djokovic aga aega enda kasuks töötama panna ei saanud ning tema jaoks jäigi olümpiakuld (vähemalt esialgu) unistuseks.

Pärast esmaspäeval kell 22.56 üksikmängus Juan Martin del Potrolt saadud valusat kaotust pidi serblane oma pisarad kuivatama ja korralikult magama, sest ta teadis, et järgmisel päeval kell 11 on tal Nenad Zimonjiciga ees paarismäng Brasiilia duoga Marcelo Melo-Bruno Soares. Ühel hetkel otsustasid kohtunikud matši üsna hiliseks tõsta ning serblased ja brasiillased sammusid väljakule hoopis õhtupimeduses - kell üheksa. 

See aeg sobis kohalikule publikule nagu valatult. Esimese väljaku tribüünid olid täis, kuid brasiillased ergutasid matši eel mängijaid kahetise tundega. "Brasil! Brasil!" hüüti kaasmaalastele, kuid esireketitki ei saanud mainimata jätta: "Djoko! Djoko!" 

Nenad Zimonjic ja Novak Djokovic  Foto: Vaughn Ridley

Kohtumise algus kulges passiivselt ning et kumbki pool ei andnud oma servigeimi ära, muutus publik rahutuks. Röökimine, plaksutamine ning vastastikku sisistamine muutus iga punktivahetuse eel juba tavapäraseks, kuid mõneti suutis see serblasi siiski häirida. Djokovicist 11 aastat vanem Zimonjic kinkis vastastele lõpuks ka mitme serviveaga ja ebaõnnestunud pallivahetuseaga geimi ning kodupubliku ees mängiv Brasiilia oli 32 minutiga võitnud esimese seti 6:4! 

Uue seti eel näidati suurtelt ekraanidelt mõlemaid meeskondi ning Djokovici keskendumine oli maksimaalne - samal ajal, kui publik möllas ning järjest erinevaid laulukesi ette kandis, kattis ta end korraks rätiku alla, hingas sügavalt sisse ja läks uuesti väljakule.

Mängu edenedes jätkusid tennisepubliku vastandlikud tunded: brasiillased olid üha enam üle, kuid mingi osa rõkkavatest fännidest ei tahtnud Djokovicile "Head aega!" öelda. Mida polnud, oli aga serblase absoluutne tipptase. Ühe geimi jooksul suutis ta lüüa nii ühe ässa kui tulistada võrgu eest otse võrku, ilma et oleks isegi aru saanud, mis just juhtus! Seisul 4:5 enam teises setis midagi päästa ei andnud - brasiillased läksid oma teed ning kohtuvad veerandfinaalis Rumeeniaga. 

Ajutisest võidueufooriast üle saanud, kaikus püstiseisnud publiku suust lõpuks üle terve väljaku sama suur kisa: "Djoko! Djoko!" Djokovic tõstis käe, saatis õhusuudluse ning koputas südamele. "Aitäh!" Uuest ööpäevast jäi lahutama 36 minutit.