Kati Tolmoff Rio de Janeiro olümpiaküla fännitoodete poesFoto: Viljar Voog
Rio 2016 OM uudised
9. august 2016, 16:14

ÕL RIOS | "Selliste bikiinidega Eestis ringi patseerida küll ei julgeks!" ehk Millised olümpiamängude fännitooted lähevad peale sportlastele? (2)

Rio de Janeiro uhkes äärelinnas asuva olümpiaküla territooriumile on püstitatud suur nännipood, kus iga endast vähegi lugupidav olümpiakülaline saab hea-paremaga oma pagasit nuumata. Õhtuleht võttis appi sulgpallur Kati Tolmoffi ning uuris, milliseid tooteid tema endaga koju kaasa ostaks. 

Tütar Ruby ja poeg Sami ema Kati teab, et lapsed ootavad vanemat koju suure kingilaadungiga. "Emme toob ju neid alati! Kui hakkasin võistlustel käima, said nad aru, et emme toob  kingitusi. Eks endal on ka see tunne, et kui oled kaugel ära, siis tahaks kuidagi seda korvata. Aga vahepeal oli nii, et läksin neljaks tunniks trenni ja siis nad ka ootasid ukse peal ja uurisid, mis ma neile tõin. Katsusin siis neile selgeks teha, et ei-ei, nii see ka ei käi!" naerab Tolmoff ja suundub karvaste mänguasjade juurde. 

Kati Tolmoff Rio de Janeiro olümpiaküla fännitoodete poes Foto: Viljar Voog

Enim püüavad Tolmoffi pilku erineva suurusega karvased padjad, mille hind on 80 reaali (23 eurot, üks euro on ligikaudu kolm reaali). "Padi on hea - sellega saab mõnusasti lennukis magada. Siit võtakski kollase tüdrukule ja poisile rohelise. Samil pole selle kollasega midagi peale hakata."

Sama arvamus on sulgpalluril Rio olümpiamängude suurima hiti, maskoti Viniciuse kohta, kelle eest tuleb välja käia 80 reaali. "Maskotid on alati peamine asi, mida viia. Samas võivad nad kapi otsas tolmu koguma hakata. Palju neid võtta ei saa, muidu jäävadki nad seisma ning keegi nendega ei mängi. Samas see kollane elukas näeb päris armas välja, väga rõõmsa näoga!" arvab Tolmoff. 

Kati Tolmoff Rio de Janeiro olümpiaküla fännitoodete poes Foto: Viljar Voog

Kuidas leida üles aga kasulikud asjad? Tolmoff vaatab hindava pilguga T-särke, millele saab isegi oma nime peale lasta printida ("Materjal nii hea isegi pole, võib-olla võtaksin midagi Nike'i toodete seast) ning leiab endalegi üllatuseks bikiinid! Hind on soolane - 220 reaali.

„Ohoh! Ma pole kaua bikiine kandnud, aga sellistega ei julgeks Eestis küll ringi patseerida," osutab ta väga nappidele, ent värvilistele hilpudele. Kõrval on ka lastele mõeldud suurused ning Tolmoffi silmad lähevad särama. "Võib-olla tütrele oleks see hea valik, sellele tasub kindlasti mõelda."

"OHOH! Nii nappide rõivastega vaevalt Eestis ringi patseeriks" hindab Kati Tolmoff Rio nännipoes müüdavaid bikiine  Foto: Viljar Voog

Värvikirevus ongi Rio fännipoe suur pluss. Järjest hakkab silma salle, särke, plätusid, legod. Rätikute hind küündib 85 reaalini, Copacabana rannal luusivate müüjate käest saaks sama kauba 50 reaaliga kätte. "See on tõesti hea asi, kui saab end külma konditsioneeriga bussis või lennukis salli sisse mässida. Midagigi kasulikku," osutab Tolmoff. "See on tore, kui värviline kõik on. Seda hallides toonides pahna ei raatsi keegi väga osta." 

Ringkäik hakkab lõppema ning kujuteldavasse ostukorvi on seni poetatud vaid maskotipadjad. Siiski-siiski leiab Tolmoff lahkudes veel midagi huvitavat - softpalli komplekti. 

"Sportlane vaatab ikka sporti! Me oleme hästi palju suvilas ning seda mängiks isegi. Lastele ka lõbus. See tuleb neile vaid kasuks," hindab Tolmoff ning tõdeb, et nännipood suutis teda isegi üllatada. "Lapsed millestki ilma küll ei jää!"