Foto: JOHANNES EISELE
Rio 2016 OM uudised
9. august 2016, 14:53

Avo Keel Rio võrkpalliturniirist: tänavune võitja tuleb Euroopast

Nii nagu kogu Rio olümpia, hakkab hoogu koguma ka võrkpalliturniir. Kuigi Pärnu võrkpalliklubi peatreener Avo Keel on esimesed kohtumised mööda ennustanud, siis turniir on tema sõnul igati mõnusalt alanud.

“Esimese päeva mängud panin kohe mööda soojenduseks. Arvasin, et Prantsusmaa võidab Itaaliat ja USA Kanadat, aga mõlemad lõppesid 3:0 teistpidi,” kirjeldas Keel esimesi emotsioone võrkpalliturniirilt.

Kui eurooplaste vahelise duelli tulemus ei olnud ehk nii suur üllatus, siis jänkide kaotus põhjanaabritele küll. “USA-Kanada mängu tulemust võib natuke üllatuseks pidada. Ameeriklased on Maailma liigas, maailma karikatel ja tiitlivõistlustel üldiselt näidanud väga head minekut. Kanada on olnud pigem tagasihoidlik,” sõnas endine Eesti koondise peatreener.

“Kanadal oli ääretult kindel rünnak. USA oli samuti õhus päris võimas, aga pall ei jäänud maha, kanadalastel seevastu aga küll,” võttis Keel lühidalt naabrite vahelise kohtumise kokku. Ta lisab, et Kanada võib olla turniiri must hobune ning miks mitte ka medaliteni välja purjetada.

Kanadal õnnestus avavoorus USA-d üllatada Foto: MARCELO DEL POZO

Itaaliat ja Prantsusmaad peab 53-aastane treener suhteliselt võrdseteks ning omavahelises kohtumises võis otsustatavaks saada mängu algus: “Pärast 0:9 kaotusseisu jäämist esimeses geimis ei suutnud prantslased enam mitte midagi. Itaalia mängis muidugi ka hästi ja eks vastase suutmine oleneb suurel määral ka sellest, kes teiselpool võrku on.”

Kuigi kodumeeskonda Brasiiliat ei saa favoriitide ringist välja jätta, siis Keele sõnutsi tal kahe viimatise olümpia hõbedasse usku pole.

”Brasiilia on näidanud läbi aastate, et neile sobib pikk turniir, minnes kogu aeg paremaks. Nad on viimastel aastatel ka palju saavutanud, kasvõi Londoni olümpial said kogemata finaalis venelastelt sugeda. Siiski, ma ei tea küll miks, aga ma pakun, et seekord nad finaali ei saa,” kirjeldas oma kõhutunnet tänavu Eesti meistrivõistlustel Pärnuga hõbeda teeninud treener.

Teistest natuke maha jäävad ilmselt Mehhiko, Egiptuse ja Kuuba meeskonnad. Kuigi Argentiina alustas turniiri mõnevõrra üllatuslikult kindla võiduga Iraani üle, siis ka nemad kaks suure tõenäosusega tippmängu sekkumas pole. Kindlasti ei saa maha kanda aga esimese kohtumise kaotanud USA-d, kuid Keel usub, et võitja selgub tänavu eurooplaste seast.

“Usun, et üks Euroopa meeskond on kindlasti finaalis. Kui pakkuma peab, siis ikkagi Itaalia või Prantsusmaa,” sõnas endine Eesti koondise sidemängjia. Lisades, et kõik Euroopa meeskonnad on siiski võimelised lõpuni minema.

Võrkpalliturniir Rios jätkub juba täna, kui muuhulgas toimub kak kaks tõelist põnevuskohtumist: Itaalia – USA ning Brasiilia – Kanada vastasseisud.