Nikolai Novosjolov - Kyoungdoo ParkFoto: ISSEI KATO
Rio 2016 OM uudised
9. august 2016, 20:04

KAHJU! Novosjolov langes veerandfinaalis 41aastasele Ungari veteranile (4)

Epeevehkleja Nikolai Novosjolov (36) langes Rio de Janeiro olümpia individuaalturniiril veerandfinaalis.

Kaheksa tugevama seas tuli Novosjolovil torgetega 9:15 alla vanduda 41aastasele ungarlasele Geza Imrele. Eestlane haaras matšis 3:1 edu, kuid lubas ungarlasel avakolmandiku lõpuks seisus 3:3 viigistada.

Teine kolmandik kulges torge torkes, nagu tasavägiste lahingule kohane, ning lõppes 7:7 viigiseisul. Otsustav kolmeminutiline periood algas Novosjolovile aga hävitavalt - Imre pööras nobedalt seisu enda kasuks 10:7.

Minut enne kohtumise lõppu juhtis kogenud ungarlane 12:8, mistap pidi Novosjolov riske võtma, kuid täna need end ei õigustanud. Seega pidi meie mees vastu võtma 9:15 kaotuse, kuid oma elu parima tulemuse olümpialt tõi ta siiski.

Nikolai Novosjolov - Geza Imre Foto: ISSEI KATO

1/8-finaal

Kaheksandikfinaalis alistas ta ägedas heitluses torgetega 15:12 Venetsueela vehkleja Francisco Limardo. Novosjolov haaras kiirelt 4:1 edu ning võitis avakolmandiku seisuga 7:4.  

Teine kolmandik algas eestlase jaoks suurepäraselt, ta saavutas 10:5 edu, kuid mehhiklasest kohtunik (kes sisuliselt võttis Novosjolovilt kaks puhast torget ära, mis ajas ETV2s kohtumist kommenteerinud Meelis Loidi pöördesse) ajas asja pisut põnevaks. Limardo sai sellest indu juurde ning jõudis 12:12 viigini. 

Francisco Limardo - Nikolai Novosjolov Foto: ISSEI KATO

Ent Novosjolov otsustas kolmanda kolmandiku esimese 25 sekundiga asja ära ja saavutas 15:12 võidu.

1/16-finaal

1/16-finaalis alistas Novosjolov torgetega 12:10 korealase Kyoungdoo Parki Kohtumine kahekordse maailmameistri (2010 ja 2013) Novosjolovi ja 2014. aasta MM-hõbeda Parki vahel oli äärmiselt tasavägine, kus kumbki osapool ei tahtnud liigseid riske võtta. 

Viimased viiginumbrid, mida tabloo kuvas, olid 6:6. Sellest seisust suutis Novosjolov teha kolm järjestikust torget ning haarata minut enne kohtumise lõppu 9:6 edu. Park ajas veel asja ärevaks (8:9), ent eestlane oli lõpus kindlam ning võttis 12:10 võidu.

Nikolai Novosjolov - Kyoungdoo Park Foto: LAURENT KALFALA

Sellega parandas Haapsalust pärit vehkleja Londoni olümpial tehtud vea, kus ta piirdus ühe matšiga (tänu kõrgele asetusele pääses ta otse 1/8-finaali, kuid kaotas seal ameeriklasele Seth Kelseyle). Novosjolovi senine ainus olümpiamatši võit pärines Pekingist, kui ta alistas 1/16-finaalis torgetega 15:8 egiptlase Ahmed Nabili.