Aleksei Budõlin Rios.Foto: Viljar Voog
Rio 2016 OM uudised
9. august 2016, 17:29

ÕL RIOS | Aleksei Budõlin oma hoolealusest: Grigori tahab esimesel olümpial maadelda ja võita

Neljapäeval astub esimest korda olümpial tataamile 25aastane judokas Grigori Minaškin. Tema treener on Sidney olümpial pronksi võitnud Aleksei Budõlin, kes usub, et debütant on esimese vooru vastasest rohkem motiveeritud. 

"Ma ise mäletan, et ma ise polnud 30aastasena enam nii kõrgelt motiveeritud," pajatas Budõlin. "Usun, et Grigori on rohkem motiveeritud, sest ta on esimesel olümpial ning tahab võita ja maadelda."

Eesti sportlasele tuleb vastu 30aastane Kasahstani judokas Maksim Rakov, kes seitse aastat tagasi krooniti maailmameistriks. "Teame teda päris hästi. Rakov on päris tugev, aga samas räägib Minaškini kasuks tema noorus ning kasahh pole väga pikk. Sellest tuleb taktikaline matš ning Rakov ei tee väga palju erinevaid heiteid."

Väga oluline on ka vaimne pool, millega Budõlin ja Minaškin näevad alatasa vaeva. "Iga päev teeme taktikalist tööd, mis annab enesekindluse. Kui meil on plaan paigas, teame vastast, siis Grigori vaim on tugevam."

Praegu peab siiski Eesti sportlane natukene kaalust alla võitma, et -100kg hulgas võistlema saada. "See on rutiini küsimus. Tal oma süsteem - jookseb, teeb trenni ja käib saunas, milleks on siin head võimalused."

Kuidas Budõlin jääb rahule aga Rio oludega, mida on palju kritiseeritud? "Ateenas polnud ka kõik väga hea. Siin töötavad kõik asjad, mis vaja ning minu toas on kõik okei. Meil on judosaal kõrval ja võistluspaik pole kaugel. Võib olla pole toit nii hea, aga kõik muu on korras."