Grigori Minaškin Rios kaks päeva enne olümpiamängude debüüti. Foto: Viljar Voog
Rio 2016 OM uudised
9. august 2016, 17:46

ÕL RIOS | Olümpiamängude debütant Grigori Minaškin peab kiiresti alla võtma: enne kaalumist tuleb kaks rasket päeva!

Neljapäeval teeb olümpiamängude debüüdi judokas Grigori Minaškin, kellel pole enda sõnul pingeid peal, aga alles võistluspäeval selgub, kas ta on suurvõistluseks valmis. 

"Rios tunnen end hästi, aga kas olen valmis või mitte, näeb alles paari päeva pärast," sõnas Minaškin. "Natukene on kaaluga probleemid ja sellepärast tulevad enne kaalumist kaks rasket päeva. Panen kile ümber ja teen sellega trenni. Vaimselt pole lihtne, aga loodame et võistluseks jääb jõudu sisse küll."

Eesti sportlase vastane on esimeses ringis palju nimekam ja kogenenum Kasahstani judokas Maksim Rakov, kes võitis seitse aastat tagasi MMil kulla.

"Mina olen küll noorem, kuid tegu on väga tugeva vastasega, kes maadleb klassikalist judot," kirjeldas Minaškin vastast. "Temaga peab tempot hoidma ja ning haarde peale maadlema. Ega midagi kerget ma niikuinii ei oodandu, see on olümpia.

Loomulikult ma pole favoriit, aga kõik on võimalik ja proovin anda endast kõike, et võita. Mul siin pingeid pole. Praegu mõtlen ainult esimese vastase peale ja maadlen nagu oskan ja tuleb, mis tuleb."