Martin AllikveeFoto: MATI HIIS
Rio 2016 OM uudised
9. august 2016, 20:24

ÕL RIOS | Martin Allikvee: Tokyo olümpial tahan jõuda poolfinaali! (1)

Rio de Janeiro olümpiamängudel ainsa Eesti meesujujana osalenud Martin Allikvee läbis 200 m rinnuli 2.13,66ga ja oli vastakate tunnete küüsis.

Allikvee sõnul oli Eesti rekordi 2.12,80 parandamine tema maksimumeesmärk. "Täna oli tunne okei, ujusin oma paremuselt teise aja," arutles Dmitri Kapelini õpilane, kes lõpetas etteaste 33. kohaga. "Aga kaks päeva tagasi oli seis selline, et ei teadnudki, mis saab. Õnneks suutsin end täna kokku võtta."

Natuke häirisid Allikveed ka köha ja nohu, mis teda olümpial kimbutasid. "Kuid ma ei pööranud sellele erilist tähelepanu," rõhutas ta.

Allikvee sõnul jäi ettevalmistus natuke lühikeseks. "Ma ei jõudnud pärast EMi korralikku vastupidavustrenni teha," rääkis olümpia eel Slovakkias vormi timminud sportlane. "Kahju, et ei saanud siin 100 meetrit ujuda. Tundub, et kiirus on päris hea."

Samas ütles Allikvee, et 200 m distantsi esimese poole läbis ta liiga aeglaselt - 1.04,57. "Eks me peame treeneriga mõtlema, mida valesti tegime," lausus spordiklubi Garant esindaja.

Tulevikuks ammutas Allikvee enesekindlust. "Sain jätkamiseks tohutult motivatsiooni," kinnitas ta. "Looden, et see ei olnud mu esimene ja viimane olümpia. Nüüd hakkan valmistuma 2020. aasta Tokyo mängudeks. Seal tahan jõuda poolfinaali. Peab seadma kõrgeid eesmärke, et elu ei tunduks lill."

Rios viis viimasena poolfinaali tulemus 2.11,26.