Mantas Kalnietis sai Nigeeria vastu kirja topeltduubli.Foto: Reuters/Scanpix
Rio 2016 OM uudised
10. august 2016, 03:20

ÕL RIOS | Leedukad pidid ka OMi teise võidu saamiseks kõvasti higi valama

Olümpia korvpalliturniiri avamängus Brasiilia alistanud ja sellega tänaseks teiseks matšiks Nigeeriaga Rio de Janeiro publikult kõva vilekoori teeninud Leedu korvpallikoondis ei lasknud välistest teguritest end häirida ja võttis 89:80 võidu.

Tegelikult polnud terve mängu mingit kahtlust, kumb väljakul viibivatest meeskondadest mängib paremat korvpalli – leedukad olid oskuste poolest peajagu musta mandri meestest üle. Spordis ei tohi kunagi aga alahinnata õnnefaktori rolli. Mängu avapoolajal näitas Nigeeria agressiivset kaitsemängu ning rünnakul visati pallid korvi rasketelt positsioonidelt ja kasvõi üle leedukate käte. Nii võideti esimene veerand 16:13  ning teine 25:23 ehk kogu poolaeg kokku 41:36.

Nigeeria oli esimesel poolajal võimas, ent teisel samasugust minekut näidata ei suudetud. Pildil Alade Aminu Foto: AFP/Scanpix

Riietusruumi pääsemine mõjus ergastavamalt aga Leedu palluritele ja teisel poolajal võeti jalad tõega kõhu alt välja. Nigeeria korvialune krabati enda raudsesse haardesse – kokku 14 ründelauda – ning Brasiilia publiku kileda vile saatel kihutati vastasest tablool mööda. Nigeerlased pusisid vastu veel viimaste rünnakuteni, ent lõplikud leedukate võidunumbrid olid 89:80.

Baltlaste parimatena viskasid Jonas Maciulis ja Mantas Kalnietis 21 punkti, lisaks sai viimane 12 resultatiivse sööduga kirja topeltduubli. Domantas Sabonis panustas omalt poolt kaheksa silma, seitsme lauapalli ja kolme vaheltlõikega. Nigeerlaste parim oli kapten Ikechukwu Diogu 19 punktiga. Ekskalevlane Josh Akognon viskas seitse silma.

Avamängus võitis Leedu üle noatera Brasiiliat 82:76 ja jätkab täiseduga. Turniiri kolmandas matšis kohtutakse Eesti aja järgi reede varahommikul Argentiinaga.