Gerd Kanter olümpiavormis. Loodetavasti ei saa ta seda kanda vaid korra ja pääseb vaatamata kehvale kvalifikatsioonijärjekorrale siiski lõppvõistlusele.Foto: Laura Oks
Rio 2016 OM uudised
11. august 2016, 05:06

ÕL RIOS | Gerd Kanteri õudusunenägu saigi tõeks! (25)

Kodusel auhinnariiulil 11 tiitlivõistluste medalit omav Gerd Kanter peab Rio de Janeiros tosinat täitma asuma vihatud moel – kvalifikatsioonivõistluseks paigutati meie vägilane esimesse heitegruppi.

Kanter rääkis tänases leheloos, et homme hommikul kohaliku aja järgi 9.30 alustavasse heitegruppi kuulumine talle kuidagi ei istuks. "See tähendab, et ärgata tuleb kell kuus või isegi natuke varem. Ega ma enne olümpiat kvalifikatsioonirütmi väga sisse elanudki. Kodus ärkan üheksa paiku, siin olen viimasel nädalal tõusnud 7.30," kirjeldas kettaheitja oma eluolusid Brasiilias.

Kahjuks osutus mehe hirm tõeks ja ta peab tõesti kvalifikatsioonikadalipu läbima esimeste seas - eestlane on heitejärjekorras kuues. Kanteriga samasse gruppi kuuluvad suurfavoriitidest veel poolakas Pjotr Malachowski ning jamaikalane Fredrick Dacres.

Martin Kupper astub võistlustulle 10.55 alustavas teises kvalifikatsioonivoorus ja seda üheksandana. Kindlalt viib lõppvõistlusele tulemus 65.50, mis oleks isegi õhtuse võistluse kohta ülikarm norm, ehk ülisuure tõenäosusega pääsevad finaali 12 parima tulemusega heitjat.