Eesti epee naiskond kohtub kell 16.30 tugeva Lõuna-Koreaga.Foto: Viljar Voog
Rio 2016 OM uudised
11. august 2016, 11:47

TÄNA RIOS | Vaata, millisel 21 alal selgub täna olümpiavõitja

Rio de Janerio suveolümpiamängude kuuendal võistluspäeval jagatakse välja 21 olümpiakulda, millest kaks võivad napsata Eesti sportlased. 

Kui täna ilm lubab, algab kell 16.12 sõudmise paarisaerulise neljapaadi finaal, kus on stardis ka meie paatkond koosseis Kaspar Taimsoo Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä. Eile ära jäänud võistlus lükati tänase peale, kuid on tõenäoline, et finaal lükkub veel edasi. 

Sõudmises peaksid olümpiavõitjad selguma veel naiste paarisaerulise neljapaadis, meeste ja naiste paarisaerulise kahepaadis, meeste roolijata kahepaadis ning meeste kergkaalu roolijata neljapaadis. 

Eestlastele on täna sama tähtis vehklemine, kus selgitatakse olümpiavõitja epee naiskonnavõistluses. Eesti naiskond koosseisus Irina Embrich, Erika Kirpu, Julia Beljajeva ja Kristina Kuusk alustavad kell 16.30 veerandfinaalis Lõuna-Korea vastu. Kõigil pöidlad pihku!

Samuti tuleb silm peal hoida ka judol, kus kell 16.49 teeb olümpiadebüüdi Grigori Minaškin -100kg meeste arvestuses. Eesti sportlasel on raske vastane - Kasahstani esindaja Maksim Rokov on maailmameister ning korra saanud MMil hõbeda. Naised selgitavad olümpiavõitja -78kg arvestuses.

Neli medalikomplekti jagatakse ära ujumises - meeste 200 m seliliujumises ja 200 m kompleksis ning naiste 100 m vabaltujumises ja 200 m rinnuliujumises. 

Olümpiavõitja selgub ka meeste lauatennises ja ragbis, naised selgitavad kuldmedalistid vibulaskmises, laskmise 50 m püssi harjutuses ning riistvõimlemise individuaalses mitmevõistluses. 

Kärestikuslaalomis selgub võitja meeste kahekanuus ning naiste ühesüstas. Mehed selgitavad võitja jalgratta trekisõidu meeskondlikus sprindis.