Eesti võitleb Venemaaga pronksi eestFoto: ISSEI KATO
Rio 2016 OM uudised
12. august 2016, 00:21

NII SEE JUHTUS | OMi 6. päev: Päev täis kahetisi tundeid: sõudjad medalil, vehklejatele neljas koht (15)

Käes on olümpiamängude kuues võistluspäev ning eestlastele on see väga põnev. Eesti paarisaeruline neljapaat võitis pronksmedali ning epeenaiskondki on medalimängus, kui kell 19.15 veheldakse poolfinaalis Hiinaga.Samuti tegi täna olümpiadebüüdi judokas Grigori Minaškin, kes pidi avaringis -100kg arvestuses alla vanduma endisele maailmameistrile Maksim Rokovile. Olge meiega!
00:25
OLÜMPIA (Vehklemine)

Mõni tund tagasi Eesti neljapaadi koosseisus Rio de Janeiro olümpial pronksi saanud sõudja Allar Raja tuli tiimikaaslastega kohe vehklemisnaiskonna pronksimatši vaatama.

"Kaasa elada on palju pingelisem kui ise sõita," rääkis ta. "Siin ei saa eriti kaasa aidata, karjuda ja ergutada on küll võimalik, aga sõudmises on aerud minu käes ja tegevus on konkreetne.


Neljas koht on hea, aga ma tean väga hästi, mida see tähendab. Londonis olime neljandad. See oli minu esimene vehklemiskogemus - väga kihvt, siin oli vägev närvide mäng."

Allar Raja (Viljar Voog)
00:21


00:21
OLÜMPIA (Vehklemine)

Rio de Janeiro olümpial odaviskevõistluseks valmistuv Eesti meister Tanel Laanmäe sai epeenaiskonna pronksimatšilt mõnusa emotsioonilaksu.

"Jõudsime läbi häda siia kohale," rääkis Laanmäe, kes vaatas võistlust koos ametivendade Risto Mätase ja Magnus Kirdiga.


"Taksojuht sõitis valet teed ja tulime ilma piletita saali. Tegelikult pidi pääsme andma Erich Teigamägi (kergejõustikuliidu president - toim). Vaatasin vehklemist esimest korda otse saalis, väga tore oli.


Kahjuks jäi naistel medalist natuke puudu. Kuid neljas koht on hea. Lahkun siit mõnusa tundega, sain oma võistluseks indu. Paljud võistlevad hästi, peab ise ka samamoodi tegema."

00:16
OLÜMPIA (Vehklemine)

Eesti kultuuriminister Indrek Saar koges täna Rio de Janeiros palju ilusaid hetki, mida kaasmaalased talle pakkusid. Esmalt nägi ta neljapaadi pronksivõitu, seejärel epeenaiskonna dramaatilist pronksimatši.

"Emotsioon on väga tugev," rääkis Saar vahetult pärast vehklemismatši. "Sellele alale kaasaelamine on intensiivne kogemus, adrenaliin oli väga kõrge. Müts maha nende ees, kes suudavad sellises olukorras kaine mõistuse säilitada.


Neljas koht on tegelikult hea - see on neljas koht kogu maailmas! Arvan, et inimesed said ka televiisori ees hea emotsiooni. Minul on kaasaelamisest hääl ära."

00:15
OLÜMPIA (Vehklemine)

Varuvõistlejana Rio de Janeirosse lennanud Kristina Kuusk tegi oma olümpiadebüüdi keset pronksimatši Venemaaga, kui sekkus Erika Kirpu asemel kaheks minimatšiks.

"See otsus minu jaoks tuli veidike ootamatult," tunnistas Kuusk. "Sellist ärevust või hirmu polnud. Proovima pidi, aga läks seekord nii. Mõne koha pealt võinuks julgemalt vehelda.


Olin juba Hiina vastu valmis vehklema, aga otsus tehti nii. Olen sellegipoolest tänulik, et sain olümpial rajale. Tulemuse üle rōõmustan võib-olla kunagi hiljem."

00:14


00:09


00:08


23:58


23:52
OLÜMPIA (Vehklemine)

Päev, mis algas nii mõnusalt, on lõppenud nutuse noodiga. Eesti epeenaiskond lepib olümpiamängudel neljanda kohaga. 31:37.

23:51
OLÜMPIA (Vehklemine)

31:34. Embrich suudab Kolobovat torgata põlvikusse nii, et venelane kiljub. Aga see ei aita. 11 sekundit ning lagi näiteks alla ei saja või midagi muud drastilist ei juhtu, lähevad pronksmedalid Venemaa kaela.

23:47
OLÜMPIA (Vehklemine)

27:30. Nüüd on teinud Embrich kolm torget järjest. Kas minutiga suudab ta teha veel vajalikud kolm?

23:45
OLÜMPIA (Vehklemine)

23:28. Pingil istuv naiskond on jäänud vaikseks. Kõik jälgivad pingsalt, mida Embrich teeb, kuid kaasa ei ela. 

23:42
OLÜMPIA (Vehklemine)

21:25Need kolm minutit tunduvad vist nüüd küll elu pikimad. 

23:40
OLÜMPIA (Vehklemine)

21:24. Naiskond toetab Kristinat: "Julgelt ! Jõuliselt! Nii peabki!" ja Kuusk karjub! Oi, kuidas ta karjub!

23:39
OLÜMPIA (Vehklemine)

Ja oleme jälle alguses tagasi, kus Eesti kaotus on neli torget! Kõrvalistuv venelasest kommentaator torkab: "Vererõhk tõuseb!"

23:37
OLÜMPIA (Vehklemine)

19:23.. Kotšneva kisa kandub vist isegi Eestisse välja.. Neli torget on juba liiga palju!

23:35
OLÜMPIA (Vehklemine)

19:22 Kaks matši on jäänud. Vahepeal saime juba ühe kaugusele... Väga raskeks läheb! 

23:34
OLÜMPIA (Vehklemine)
Irina Embrichi stiilinäide (FABRICE COFFRINI)

 

23:32
OLÜMPIA (Vehklemine)

18:20 Kuusk hoidis seisu ning jätkame! Kolm matši on ees! "Eesti!Eesti" kaigub nüüd juba ka täna medali võitnud sõudjate ja äsja Riosse jõudnud odaviskajate suust!

Loe rohkem