Tõnu EndreksonFoto: Viljar Voog
Rio 2016 OM uudised
11. august 2016, 17:45

ÕL RIOS | Tõnu Endrekson: lõpus läks korra ärevaks, tuul hakkas poidesse lükkama

Ainsa pronksise neljapaadi liikmena karjääri teise olümpiamedali võitnud Tõnu Endrekson sõnas, et võttis kogu tänast päeva väga rahulikult.

"Kuna Allar läks eile kell 9 magama, siis mõtlesin, et homme vist on sõit, kui Allar nii vara magama läks," naljatas Endrekson. "Hommikul tegin kell 6 silmad lahti, vaatasin, et lipud ei lehvi, tundub, et ikka tuleb vaikne ilm.

Ärevust ei tulnud, võtsin väga rahulikult seekord. Eilne ettevalmistus võttis pinged maha. Istusime [eile] juba bussis, kui Kaspar tuli ja ütles, et lähme bussist välja - sõitu ei toimu. Täna hommikul oli juba rutiin: pool 7 sööma, 7.40 bussile." 

Mitu õlut endale õhtul lubad? "Ma ei tea, kas meil on üldse õlut? Martti Raju käest peab küsima, kas meil on midagi. Nali!" arutles kogenud sõudja naerusuiselt. 

"Midagi võtaks ikka, ma arvan. Väikse viski äkki, õlut ei tahagi. Vanusega kuidagi asjad muutuvad."

Kumb medal kallim on? "Selge see, et hõbe on ikka kallim. Hõbe tuli raskemalt ka, sisuliselt viimase tõmbe pealt. Täna oli 200 meetrit enne lõppu näha, et esimese ja teisega on vahe sees.

Et kui nad just konna ei pane, siis tuleb oma positsiooni hoida, sest siit midagi enam ei tee. Et ei tohi vääratada lõpus. Korra läks viimase 200 meetri peal roolimisega ärevaks, tuul hakkas lükkama poidesse, tuli vaadata, et keegi poidesse kinni ei tõmbaks aeru. Sel ajal oled omadega parajalt teises dimensioonis ka, kõike ei jaga enam."

Medal olevat Endreksoni hinnangul väga ilus ning oluiselt raskem kui Pekingi oma.