Foto: AFP / Scanpix
Rio 2016 olümpia
11. august 2016, 19:11

Kaitseväe juhataja: "Eesti olümpiapronks on kaitseväele oluline saavutus" (5)

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terrase sõnul on täna Rio olümpiamängudelt tulnud pronksmedal oluline saavutus Eesti jõustruktuuridele, sest olümpiamedali tõi täna neljapaat, mille kolm sõudjat on kaitseväelased ja üks politseiametnik.

"Tegemist on pikaaegse töö viljaga, mille üle mul on siiralt hea meel," ütles kindralleitnant Terras, kelle sõnul teeb saavutus au Eesti jõustruktuuridele.

"Kapral Tõnu Endrekson, kapral Kaspar Taimsoo ning kapral Andrei Jämsa näitasid olümpiamängudel võisteldes üles visadust ja otsusekindlust, mis on eeskujuks igale kaitseväelasele," lisas Terras.

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo saavutasid täna peetud sõudevõistluse finaalis kolmanda koha valitseva maailmameistri Saksamaa ja teisena lõpetanud Austraalia järel.

Olümpiamängudest võtab osa kuus kaitseväelast, kes esindavad Eestit neljal erineval olümpiaalal. Lisaks sõudjatele võistlevad Rios maadleja kapral Heiki Nabi, laskja kapral Peeter Olesk ning kettaheitja reamees Martin Kupper.