Presidendid kaasa elamas: EOK boss Urmas Sõõrumaa (paremal) ja sõudeliidu juht Rein Kilk.Foto: Viljar Voog
Rio 2016 OM uudised
12. august 2016, 04:00

ÕL RIOS | EOK president Urmas Sõõrumaa: arvasin, et tuleb vähemalt hõbe (2)

Rio de Janeiro sõudekeskuse tribüünil elasid Eesti neljapaadi medaliheitlusele häälekalt kaasa EOK boss Urmas Sõõrumaa, meie spordi katusorganisatsiooni asepresident Jüri Tamm, kultuuriminister Indrek Saar ja sõudeliidu president Rein Kilk.

Pärast sõudjate kordaminekut juubeldati, löödi omavahel käsi kokku ja võeti vastu kolleegide õnnitlusi. Esimestena tulid meie leerile tunnustust avaldama ukrainlased ja leedulased.

Vasaraheitjana kaks olümpiapronksi võitnud Tamm tunnistas, et kolmel eelmisel olümpial tal õiget tunnet polnud, kuid nüüd oli adrenaliin üleval.

„Kolmel eelmisel olümpial pole ma vahetult Eesti sportlaste medalivõitu näinud, kuid täna haistsin midagi, samamoodi nagu paljud teised,“ räägib Tamm. „Medal on suur asi. Tänapäeval on sport nii konkurentsitihe, et mittevedamise moment on ikka sees. Medali võitmine tähendab pisikest imet!“

Sõõrumaa oli Tammega ühel lainepikkusel. „Väga hea, medal on käes,“ lausub ta. „See medal on mitmes mõttes tähtis. Tegi ka teistele otsa lahti. Sisimas ootasin ka ise medalit, aga arvasin, et tuleb vähemalt hõbe. Otsustasin selle põhjal, kui nägin meeste enesekindlust. Küllap nad uskusid ka ise, et on suutelised enamaks. Aga kordan – medal on väga hea.“