Julia Beljajeva matšis Venemaa vastuFoto: ISSEI KATO
Rio 2016 OM uudised
12. august 2016, 00:52

ÕL RIOS | Julia Beljajeva: kõigil on lihtsalt pisarad silmas!

Eesti epeenaiskond kaotas Rio de Janeiro olümpial pronksimatšis valusal moel 31:37 Venemaale ning sõudjatega koos täna medalit tähistada ei saa. Julia Beljajeva sõnul suudetakse kaotusvalu siiski sõudjate edu tähistamiseks Ipanema randa kohale tulla.

"Oleme sõudjate medali üle rõõmsad, aga ise kurvad. Tuleme neid peole õnnitlema. Jagame loomulikult nendega rõõmu, kuigi endal on praegu teistsugused emotsioonid sees. Kõigil on lihtsalt pisarad silmas," sõnas Beljajeva, kes pisarad oli ajakirjanike ette jõudmisel juba kuivatanud. 

Beljajeva sõnul oli pärast poolfinaalis 36:45 kaotatud matši Hiinale väga raske valmistuda, sest õhkkond oli pingeline. "Rääkisime riietusruumis, et unustame selle kaotuse praegu ära. Tegime enda jaoks juba mingid järeldused ja leppisime kokku, et rohkem ei närvitse," sõnas ta. 

Eestil läkski alguses hästi, kuid pärast neljandat matši jäädi viie torkega taha. Seejärel suudeti vahe taastada ning Erika Kirpu vahetati Kristina Kuuse vastu, aga seegi ei aidanud. Beljajeva ise tõdes, et oleks pidanud seisul 20:19 vähem riskima ning matši katkestama.

"Vehklemine ongi selline ala, et kui oled kaks-kolm torget taga, siis torkad ühe veel ja jõuad ühega kaotusseisu, kuid siis hakkad vahel järjest ise sisse saama ja ongi vahe jälle neli. Siis peab olema ettevaatlik. Kui ma natuke järgi tõmbasin, siis mõtlesin, et tahaks natuke veel, aga nii võib seis hullemaks minna. Ei oleks võibolla pidanud forsseerima," selgitas ta. "Mõtlesime, et tõmbame järgi ja võtame riski, mida sellises olukorras tulebki teha."