Ingrid PuustaFoto: AFP/Scanpix
Rio 2016 OM uudised
13. august 2016, 04:20

ÕL RIOS | Medalisõidust napilt välja jäänud Puusta: oleks pidanud rohkem riskima! (1)

Rio de Janeiro olümpia purjeregatil RS:X klassis esimesena medalisõidust välja jäänud ehk 11. koha saanud Ingrid Puusta pisaraid ei vala.

"Medalisõitu pääsemine oli küll peamine eesmärk, aga tegin nii palju taktikalisi vigu. Veel tänagi mõtlesin, et issand, ühe sõiduga võib ju kuni kümme kohta kaotada. Võtad vale suuna ja kõik lähevad eest ära. Vähemalt, et 11. koht. Elu parim tulemus ju," tõdes Puusta, kes jättis seljataha näiteks ka valitseva maailmameistri Malgorzata Bialecka Poolast.

Ometi läks Puusta eile hommikul Guanabara lahele võidumõtetega. "Kui oleksin tahtnud medalisõitu saada, oleks pidanud tulema esiviisikusse. Täna olid ülihead stardid, aga läksin grupiga kaasa ja jäin paremale. Tuul möllas seal. Oleks pidanud riskima," tunnistas Puusta.

Kahel olümpial osalenud Puusta on seega suurvõistlusel liikunud ülesmäge: Londonis teenis ta debütandina 15. koha. "Loodame, et Tokyos tuleb see esikümnekoht ära. Siingi alustasin tagasihoidlikult ja arenesin iga päevaga. Tegelikult on ju 11. koht olümpial väga hea tulemus. Kõik siia ei jõua!"