Kaur Kivistik kergejõustiku Eesti meistrivõistlustel. Foto: LAURA OKS
Rio 2016 OM uudised
13. august 2016, 22:02

ÕL RIOS | Viimasel tunnil Rio olümpiale pääsenud olümpiadebütant Kaur Kivistik: põhieesmärk on nii tühjaks joosta kui võimalik

3000 meetri takistusjooksja Kaur Kivistik pääses olümpiale kaheteistkümnendal tunnil ehk kõigest paar päeva enne mängude avatseremooniat. Sportlase enda sõnul on tal enesetunne enne olümpiadebüüti väga hea. 

"Sport on emotsioonide mäng ja pakub närvikõdi ning see kutsub üle 10 tuhande inimese kokku võistlema," kommenteeris Kivistik olümpiale pääsemist. "See on spordi võlu, et nibin-nabin läks ja niimoodi Riosse. sain. Ma ei oska kedagi tänada ega öelda aitäh kellelegi, kes selle teoks tegi."

Siiski ei tulnud viimasel hetkel olümpiale pääsemine talle väga suure üllatusena ning tegi trenni Riot silmas pidades. "Mina olin kindlasti palju teadlikum sellest tabeliseisust. Protsentuaalselt olin pigem positiivselt meelestatud kui negatiivselt. Treeningud sättisingi sellise mõttega, et võistlen. Kahju oleks olnud, kui poleks olümpiale pääsenud, sest kogu töö oleks vastasel korral luhta läinud.

Pärast Eesti meistrivõistlusi juuli keskel mõtlesin iga päev sellele, et võistlen Rios ja nii läkski," sõnas Kivistik, kes teeb olümpiadebüüdi esmaspäeval Eesti aja järgi kell 16.25. 

Milliste sihtidega läheb 25aastane sportlane starti? "Ma loodan, et satun sellisesse jooksu, kus mehed tõmbavad tempo üles. Siis üritan olla hammastega mustade meeste seljataga kinni ja vaadata, kuidas tunne on - kas viimasel kilomeetril on jaksu panna või ei. Põhieesmärk on joosta nii tühjaks kui võimalik ja anda endast kõik."

Eelmisel kuul peetud kergejõustiku EMil sai Kivistik seitsmenda koha hooaja parima tulemusega 8.33,75. Veelgi suuremal võistlusel soovib ta aga oma isiklikku rekordit parandada. 

"EMil oli kaks head jooksu, aga need polnud sellised, et see aeg oleks nii-öelda vääriline sellele, mis seisus ma olen. Seitsmes koht ei peegelda seda aega ega kohta, mis ma Amsterdamis jooksin. Siin loodan seda, et saaksin parandada oma aega ja eelmise aasta rekord ikka üle joosta!"