Juan Martin del Potro rõõm oli üüratuFoto: MARTIN BERNETTI
Rio 2016 OM uudised
13. august 2016, 23:33

Nadal ja del Potro pakkusid olümpia poolfinaalis võimsa lahingu

Rio olümpiamängude tenniseturniiri poolfinaalis pakkusid võimsa kolmetunnise lahingu maailma neljas ja 141. reket ehk hispaanlane Rafael Nadal ja argentinlane Juan Martin del Potro. 

Esimeses voorus viimaste aastate tenniseväljakute valitseja Novak Djokovici alistanud del Potro kaotas Nadalile esimese seti 5:7, kuid suutis teise võita 6:4. 

Kolmas sett osutus aga närvide mänguks. Randmevigastusega maadelnud argentinlane murdis samuti terviseprobleemidega võitleva Nadali ning läks seisult 5:4 matšivõidu ja finaalipääsme peale servima. 

Nadal suutis siiski nulliga vastase servigeimi võita ning seisu viigistada. Ometi oli hispaanlase servigeimil argentinlasel kasutada kolm murdepalli, kuid ei suutnud ühtegi ära kasutada, kaotades viis punkti järjest ning Nadal läks 6:5 juhtima. 

Del Potro võitis järgneva servigeimi kindlalt ning otsustav sett läks kiirele lõppmängule. Seal näitas argentinlane kindlamat kätt ning võitis kiire lõppmängu 7:5, vajades kahte matšpalli. 

Niisis pääses 2009. aasta USA suure slämmi võitja ja Londoni OMil pronksi saanud del Potro finaali 5:7, 6:4, 7:6 (5). Kohtumine kestis kolm tundi ja neli minutit.

Kullamatšis tuleb talle vastu valitsev olümpiavõitja, britt Andy Murray, kes alistas poolfinaalis jaapanlase Kei Nishikori 6:1, 6:4. 

Finaal mängitakse homme Eesti aja järgi kell 19.30.