Liverpooli peatreeneril Jürgen Kloppil on statistika põhjal põhjust Ragnar Klavaniga väga rahul olla.Foto: IAN KINGTON
Jalgpall
14. august 2016, 20:22

Vaata joonist!

STATISTIKA | Ragnar Klavani esitus debüütmängus Arsenaliga oli pea eksimustevaba (1)

Ragnar Klavan mängis täna esimest korda Inglismaa jalgpalli Premier League'is, kui Liverpool alistas võõrsil 0:1 kaotusseisust 4:3 Arsenali. Kui kolm sisselastud väravat viitavad, et Liverpoolil polnud kaitses kõige parem päev, siis Klavani personaalne statistika räägib, et meie mehe tööpäev oli pea eksimustevaba.

Antud joonisel tähendab sinise joon täpset ja punane valesöötu. Klavani antud 62 söödust jõudis kohale 53 ehk 85,5%, mis jäi Liverpooli ridades alla vaid Jordan Hendersoni näitajale. Kõik rohelised märgid tähendavad edukaid ja kollased kaotatud olukordi. Nagu näha, on kollaseid Klavani joonisel vaid üks.

Aga täpsemalt rääkides, siis viisnurk tähendab triblingut (1-0), haagike õhuvõitlust (3-1), rist duelli (tackle) (3-0), rõngas palliklaarimist (8, neist 6 peaga) ja plussmärk lahtise palli omandamist (4). Lisaks jäi Klavani arvele üks blokeeritud tsenderdus, üks pealelöök, mille vastased blokeerisid, ja üks viga (must kolmnurk).

Muidugi ei näita statistika kõike. Näiteks Arsenali avavärava puhul oli just Klavan see, kes kattis ära Arsenali ründajate suluseisu. Tõsi, ta polnud väravas peamine süüdlane, sest kogu jama sai alguse lubamatust pallikaotusest keskväljal. Ent kokkuvõttes oli debüüt kahtlemata õnnestunud!