Ryan LochteFoto: DAVID GRAY
Rio 2016 OM uudised
14. august 2016, 21:31

USA olümpiavõitjad langesid Rios politseinikke teeselnud pättide relvastatud röövi ohvriks (10)

USA olümpiakomitee teatas, et neli nende ujumiskoondise liiget - kelle seas ka kuuekordne olümpiavõitja Ryan Lochte - langesid täna hommikul Rio de Janeiros relvastatud röövi ohvriks.

Ajakirjanikele saadetud teate kohaselt olid Lochte, Gunnar Bentz, Jack Conger ja Jimmy Feigen taksoga teel olümpiakülasse, kui nende auto peatasid relvastatud politseinikke teeselnud kurikaelad ning nõudsid sportlaste raha ja isiklikke asju. Keegi tolles olukorras viga ei saanud.

Rios USA 4x200 vabaltujumise teateneliku koosseisus oma karjääri kuuenda olümpiakulla võitnud Lochte kirjeldas juhtunut NBCle järgnevalt: "Meie takso peatati kinni, mehed tulid politseimärgiga auto juurde ja kamandasid meid välja.

Seejärel võtsid nad välja relvad ning käskisid meil maha heita. Teised allusid, kuid mina keeldusin. Ütlesin, et me pole midagi valesti teinud, seega ma ei heida pikali. 

Seepeale vinnastas üks tüüp oma relva, pani selle mu laubale ja ütles: "heida pikali!" Tõstsin käed üles ja mõtlesin "mida iganes". Ta võttis meie raha, mu rahakoti, aga mitte mobiili ega dokumente."

Bentz ja Conger olid samuti võiduka 4x200 vabaltujumise neliku liikmed, Feigen võidutses 4x100 m vabaltujumises.