Liverpooli keskkaitsja Ragnar Klavan.Foto: instagram.com/ragnarklavan17
Jalgpall
14. august 2016, 21:39

Ragnar Klavan: kui kolm tükki sisse lased, siis keskkaitsjana rahul ei saa olla (1)

Eesti jalgpallikoondise kapten ja Liverpooli keskkaitsja Ragnar Klavan tõdes pärast 4:3 võiduga lõppenud matši Londoni Arsenaliga, et täienisti rahul ta oma esitusega olla ei saa.

"Päris huvitav mäng oli. Seitse väravat tähendab, et pealtvaatajatel igav ei hakanud," sõnas Klavan muheledes. "Isiklikus plaanis rääkides, siis kui kolm väravat sisse lasta, ei saa keskkaitsjana rahul olla. Aga hea, et võitsime. See oli kahtlemata positiivne. Meie poolt olid mängu esimesed 15-20 minutit rabedad, aga pärast seda tulime mängu tagasi ja august välja. Hakkasime mängima, tekkisid võimalused. Eriti hästi tulime platsile teise poolaja alguses. Esimesel poolajal ei täitnud me täpselt mängujoonist, teisel oli pressing parem ja mängupiltki paranes."

Arsenali avavärava puhul kattis Klavan ära suluseisu. Keskkaitsja tõdes, et ta pole olukorda veel kordusest näinud ja ei oska seetõttu lõplikku hinnangut anda. "Aga võib-olla jooksin tõesti liiga vara karistusalasse sisse."

Emotsionaalselt oli Premier League’i debüüt Klavani jaoks meeldiv. "Tribüünid olid rahvast täis. Positiivne, et võitsime. Arsenal on ju väga hea võistkond ja eelmise hooaja teine. Võõrsilt võit nende vastu oli väga hea tulemus!"

Liverpooli tänases kaitseliinis oli Klavan ainuke uus tegija. Kolleegid Nathaniel Clyne, Dejan Lovren ja Alberto Moreno kuulusid juba varem klubisse. Kuidas koostööd hinnata? "Eks ta vaikselt tuleb. Väga pikalt pole saanud meeskonnaga ju veel kokku harjutada, aga treeningväljakul annavad kõik endast maksimumi. Arenguruumi on kõigil."

Jürgen Kloppi mänguplaaniga harjumine on Klavanil läinud kenasti. "Põhiasjad on selge. Väikeseid lihvimisi on vaja, aga eks see tuleb just mängudega, mis peetakse punktide peale."

Klavan nõustus, et praegu tuleb tal tõestada, et vääribki kohta Liverpooli põhikoosseisus. "Kui mängid, siis tuleb ennast tõestada ja maksimum anda. Kui keegi treeneritest näeb, et sellest ei piisa, siis on see minu poolest okei ja tähendab ainult, et pean ise juurde panema. Annan endast parima ja see on minu jaoks tähtsaim."

Mart Poom märkis pärast tänast matši Õhtulehega rääkides, et Klavan oli platsi parim kaitsja. Mida Eesti koondise kapten sellest ise arvas? "Ma ei ole kunagi olnud enda soorituste parim hindaja. Oli häid ja oli halbu asju. Lasime endale kolm väravat lüüa ja oli asju, mida saame meeskonnana paremini teha. Arenguruumi on. Aga muidugi oli ka häid asju."

Klavan on varem märkinud, et Inglismaal on tema lemmikklubiks just Arsenal. Kas nüüd oli natuke kahju kah, et oma lemmikut nahutati? "Kahjuks ei ole. Arsenal on minu jaoks konkurent ja hea meel, et selle raske mängu võitsime!"