Gerd Kanter.Foto: Arno Saar
Rio 2016 OM päevik
16. august 2016, 04:00

Deivil Tserp | Kuidas ma Kanteri naise 2004 ärevusse ajasin (1)

Ajakirjanik Deivil Tserp kirjutab iga päev blogis oma varasematest olümpiamuljetest.

2004. aasta Ateena olümpiamängudel õnnestus mul keset spordipidu üheks päevaks Kalamatasse põigata ja seal harjutanud Eesti kergejõustiklaste ettevalmistust jälgida.

Olen selle eest tänulik Eesti Kergejõustikuliidu presidendile Erich Teigamägile, kes võttis siinkirjutaja ja ühe mu ametiõe juba enne kukelaulu meie hotellist auto peale ning sõidutas sihtkohta.

Sündmustest pisut ette rutates tuleb märkida, et kolleeg hoiatas: tema pikka sõitu palavas autos eriti hästi ei talu. Nii oligi, istusime mitu tundi justkui Kreeka praeahjus ja kohale jõudes hakkas noore daamiga tegelema Eesti koondise arst Mihkel Mardna.

Siinkirjutaja üritas igast Kalamatas veedetud minutist maksimumi välja pigistada ja nagu sellistel puhkudel ikka, läheb reportaaž kergelt kollaseks, ehkki toona töötasin Postimehes.

Kui staadionirõõmud olid möödas, pani kergejõustikuliidu peasekretär Erik Pallase väikebussile hääled sisse ja sõidutas meid randa. Üritasin seal seebikaga Gerd Kanterist pilti teha. Vaatasin, et meie legendaarne kettaheitja tuleb veest välja ja pildistasin teda vastu päikest. Kui hiljem fotod arvutisse tõmbasin, oli seal kellegi tume kogu ja seda pilti polnud võimalik avaldada.

Kuid Kanteriga juhtus mul seal veel pikantsem seik. Nimelt kõndis ta koos kolmikhüppaja Lauri Leisiga vee piiril. Küsisin naljaga pooleks, mida te siin luusite? Kanter viskas villast vastu: otsime ilusaid naisi!

Mõistagi panin selle lehte kirja. Järgmisel päeval helistas Kanterile tema tulevane abikaasa Liina ja küsis: mis naisi te seal otsite? Mõistagi oli spordimees algul kimbatuses, aga kuuldes, et olin seiga avaldanud, muutus ta meel mõruks. Nii olingi tahtmatult Kanteri naise ärevusse ajanud ja teeninud tulevase olümpiavõitja õigustatud meelepaha. Siit moraal: üheksa korda mõõda ja üks kord lõika!

Järgmises blogis üritan võrrelda erinevate olümpiate korraldamist.