Täna hakkab Shaunae Miller kaasa elama kihlatu Maicel Uibo võistlusele ja seejärel hakatakse üheskoos pulmi planeerima.Foto:  Instagram.com/ hey_itsshaunae
Rio 2016 OM uudised
17. august 2016, 04:00

Maicel Uibo olümpiavõitjast kihlatu: nüüd saab lõpuks pulmi planeerima hakata! (88)

"Natuke Bahama olümpiakulda kuulub ka Eestile," sõnab säravvalge naeratusega 400 m jooksja Shaunae Miller Õhtulehele. Täna kümnevõistlust alustava eestlase Maicel Uibo kihlatu krooniti hullumeelse finaali järel olümpiavõitjaks.

Nagu väikses Eestiski olümpiasangarite soorituste puhul, elas 350 000 elanikuga Kariibi mere saareriik Bahama esmaspäeva hilisõhtul vaid Milleri jooksu rütmis. 22aastane Miller läheb riigi ajakirjanike sõnul korda nii väikestele kui suurtele ja olümpiakulda oodati pikisilmi.

DRAAMA: Shaunae Miller ületas finišijoone viskudes. Ebatavaline manööver aitas edestada Allyson Felixit ja tõi Bahama jooksjale olümpiakulla. Foto: LUCY NICHOLSON

Vihmasajusel Rio olümpiastaadionil lükati jooksu aga edasi ning ärevus kasvas. Miller kontrollis jooksu algusest peale, kuid lõpu eel suutis ameeriklanna, neljakordne olümpiavõitja Allyson Felix talle kannule tulla. Miller küll kangestus, aga pani hambad ristis endast kõik mängu ning finišijoone suisa viskudes. Ebatavaline manööver talle lõpuks kulla tõigi, sest finišit mõõdetakse rindkere järgi ja viskumisega viis ta end Felixist ette.

Sukeldumist ei mäleta

"Nägin viimasel 20 meetril, et ta tuleb. Siis on must auk. Tühjus. Ja seejärel tartaan," selgitab Miller, kuidas sukeldumine üldse mängu tuli. "Ma ei mõelnudki, vaid lihtsalt tahtsin võita! Ma pole kunagi varem midagi sellist teinud!"

22aastane bahamalanna ei suutnud saavutatut kaua uskuda. Esmalt lebas ta ligi viis minutit, nägu kätesse peidetuna, finišijoone juures, siis kamandati ta sealt minema, sest oma järge oli ootamas vihma tõttu edasi lükatud meeste 110 m tõkkejooksu eeljooks.

Naine komberdas vaevaliselt tribüüni juurde, sai kaissu Bahama lipu ning seejärel lebas veel 15 minutit tartaanil. Ometi suutis ta kaamerale naeratusi saata. "Kõik mu lähedased olid sealsamas tribüünil. Ema karjus: "Tule üles!" Maicel muretses, kas minuga on kõik korras. Aga oli! Ma lihtsalt ei suutnud ennast liigutada," muigab Shaunae. 

DRAAMA: Shaunae Miller ületas finišijoone viskudes. Ebatavaline manööver aitas edestada Allyson Felixit ja tõi Bahama jooksjale olümpiakulla. Foto: FABRIZIO BENSCH

Natuke sai Miller isegi maandudes kriimustada. "Mõned marrastused on," osutab ta oma kõhule ja reiele. "Nüüd annab tunda, et kipitab. Enne polnud nagu häda!"

Maicelile positiivne laeng

Lõpuks jaksas Miller joosta ka auringile. "Olen Jumalale nii tänulik. Pühendan oma kulla bahamalastele, oma vanematele ja õele ning ning loomulikult Maicelile, ilma tema toetuse ja armastuseta poleks ma keegi!"

Miller loodab, et tema saavutus utsitas kõvadele tegudele ka Uibot. Unistab eestlane ju 8500 punkti kogumisest ning on ka Milleri sõnul supervormis! "Minu superemotsioon ja tunne kandub kindlasti ka talle üle! Ta peab seda proovima! Nüüd on aga nii, et tema saab võistelda ja mina saan lõpuks pulmi planeerima hakata! Panime olümpiamängudeks ju selle ootele," tõdeb Shaunae.

Pulmakuupäevgi avalikustatakse pärast olümpiat. Ning see tehakse ehk ühes kullapeoga. "Usun, et pärast meie mõlema võistlusi tähistame kõike korralikult. Aga Bahamal on niikuinii pidu!"

DRAAMA: Shaunae Miller ületas finišijoone viskudes. Ebatavaline manööver aitas edestada Allyson Felixit ja tõi Bahama jooksjale olümpiakulla. Foto: DYLAN MARTINEZ

* * *

"On näha, kuidas Shaunae Maicelit armastab!"

Bahama olümpiakomitee peasekretär Romell Knowles räägib Millerist ülivõrdes. "Ta on rahvuskangelane. Shaunae on tõeline tulesäde ning see on fantastiline, milliseid emotsioone ta oma fännides tekitab!"

Knowles kiidab ka eestlast Maicel Uibot, kes Bahamalgi treenimas käis. "Maicel on tore poiss. See on vahva, kuidas kaks väikeriiki üksteist toetavad. On näha, kuidas Shaunae Maicelit armastab! See ja raske töö tõidki olümpiakulla!"