Mart SeimFoto: Viljar Voog
Rio 2016 OM uudised
17. august 2016, 03:26

ÕL RIOS | "Rahul ei saa olla millegagi!" Mart Seimi seitsmendas kohas oli süüdi libe Hiina kang. (27)

Tõstja Mart Seimi jaoks lõppesid Rio de Janeiro olümpiamängud seitsmenda kohaga. "Rahul ei saa olla millegagi. Enda jaoks, et tõukasin 250 (kilo) ära ja 255 rinnale võtsin, see võib-olla natukene positiivne on,“ ütles mees võistluse kokkuvõtteks.

Mis siis valesti läks? Seim näitas näpuga Hiinas toodetud kangidele, mis harjumuspärasest tunduvalt libedamad. "Viimane soojenduskatse lõi liimist lahti: kang libises käest lahti. Ma tundsin, et jõudu oli, lihtsalt haare ei hoidnud ja sellega ei saanud lõpuni minna.“

Rebimises jäi tema parimaks ja ainsaks tulemuseks teise katse 187 kilo: Seegi tuli üles paraja pusimisega ja kardetavasti ka vigastusega. "Hoidsin ära, kuigi õlgadel oli valus. Loodan, et seis natukene parem kui pärast Almatõ võistlust. Panen külma peale, aga eks homme annab kindlasti tunda. 196-197 olnuks siin ideaalne rebida.“

Tõukamises kerkis Seimil teisel katsel pea kohale 250 kilo, ent kohtunikud näitasid punast tuld. "Hoidsin ilusti ära, ei tea miks ära ei loetud. Käest ei käinud mingit järelsurumist kusagilt läbi," kehitas mees õlgu.

Kuidas nüüd protesteerimisprotsess käib, et vähemalt tagantjärele seitsmendalt kohalt viiendaks tõusta? Sest nagu Seimi viimased võistlused on näidanud - võistluse lõppedes paberile kirjutatud koht ei pruugi jääda lõplikuks. "Ei käigi. Žürii vaatab katsed üle ja on lubatud muuta, aga millegi pärast ei muutnud," selgitas tõstja, et seis on igati niru.

Viimaseks katseks lasi mees kangile panna 255 kilo, mis andnuks üldarvestuses neljanda koha, ent seda enam tõsta ei jaksanud. "Oleks rebimisest jäänud positiivsem emotsioon, võinuks ka tõukamises rohkem teha," nentis Seim võistluse kokkuvõtteks.