Renaud LavillenieFoto: FABRICE COFFRINI
Rio 2016 OM galerii
17. august 2016, 06:45

ÕL RIOS | Publiku vilekoor viis maailmarekordimehe poodiumil endast välja (4)

Olümpiamängude autasustamistseremoonia peaks olema sportlaste jaoks õilis hetk, kuid vahel võib juhtuda midagi, mis selle ära rikub. Meeste teivashüppe medalitseremoonial nii juhtuski - publik vilistas maailmarekordimehe Renaud Lavillenie välja ning prantslane purskus pisaratesse.

Kõik sai alguse juba esmaspäeva hilisõhtul, kui prantslane leppis kodupubliku ees võistelnud Brasiilia mehe Thiago Braz da Silva järel hõbemedaliga. Brasiilia publik pole ennast suurvõistlusel oma lärmakuse ja emotsionaalsusega mõnel alal eriti heast küljest näidanud ning prantslane tõdes, et tema kullata jäämisel oli suur osa ka rahval.

"See pole aus mäng!" tõdes Lavillenie pärast seda, kui sai iga hüppe eel ja järel vilekoori osaliseks. "See on jalgpalli, mitte kergejõustiku osa!"

Paistab, et publik jättis selle meelde, sest hiljuti lõppenud autasustamistseremoonial lasti Lavilleniele veelgi hullem vilekoor. Mees ei suutnud oma emotsioone talitseda ning purskus pisaratesse. Vaata videot SIIT.

Lavillenie vajas pikalt lohutamist, teiste seas aitasid teda Da Silva ise, Sergei Bubka ja IAAFi president Sebastian Coe. Publiku käitumise mõistis hukka ka Rahvusvahelise olümpiakomitee president Thomas Bach. "Selline käitumine on lubamatu!"