Patrick Hickey.Foto: JACK GUEZ
Rio 2016 OM uudised
17. august 2016, 15:00

SKANDAAL! Brasiilia politsei arreteeris sulitempe teinud kõrge olümpiaametniku (8)

Brasiilia politsei arreteeris Euroopa Olümpiakomiteede liidu juhi ja Iirimaa Olümpiakomitee presidendi Patrick Hickey, keda kahtlustatakse piletitega hangeldamises.

71aastane Hickey andis väidetavalt temale seoses ametikohaga eraldatud piletid edasi hangeldajatele, kes neid Rio de Janeiros ebaseaduslikult ja kõrgendatud hinna eest müüs. Paar päeva tagasi vahistati Rios mees, kelle omandusest leiti 800 olümpiamängude piletit ja Hickey arreteerimine arvatakse olevat tolle juhtumiga seotud.

BBC teatel proovis Hickey politsei eest põgeneda ja lipsas hotellis kõrvaltuppa, kus veel hiljuti peatus ta poeg. Pärast arreteerimist nõudis Hickley arstiabi ja seda talle ka anti.

Hickey on eelkõige tuntud kui Euroopa mängude idee autor ja elushoidja. Paraku on selle võistluse korraldamisest huvitatud vaid riigid, kus demokraatia puudub – mullu toimusid esimesed Euroopa mängud Aserbaidžaanis ja teised lootis Hickey korraldada 2019 Venemaal, ent toda riiki tabanud dopinguskandaal tõmbas vähemalt esialgu kavale kriipsu peale.