Vanameistrid Felipe Reyes (vasakult), Juan Navarro ja Jose Calderon tegid väljakul oma töö ära ja võisid pingil olles ka kaaslaste edu üle rõõmustada.Foto: Reuters / Scanpix
Rio 2016 OM uudised
17. august 2016, 22:07

Kas SELLINE Hispaania koondis suudab alistada ka USA?

Rio olümpial jõudis teise korvpallimeeskonnana poolfinaali Hispaania, kes murdis Prantsusmaa maha koguni 92:67.

Kui tänases avamängus polnud särava Austraalia suur edu vahepeal ära vajunud Leedu üle eriline ootamatus, siis prantslastelt oodanuks oma naabrist rivaalile vähemalt kõva vastupanu. Viimases alagrupimängus USA vastu soliidse partii esitanud prantslased olid aga kui oma kahvatud varjud, hispaanlased seevastu jätkasid viimase nädala jooksul saavutatud enesekindluse lainel.

Hispaania tõttas kiirelt ette 15:8, kuid esimene veerand lõppes veel 19:16. Ent suureks vaheajaks näitas tabloo 43:30 ja viimaseks väikeseks vaheajaks juba 69:49. Kui mulluse EMi poolfinaalis vedas samade vastaste mängus Hispaania võidule 40 punkti visanud Pau Gasol, siis täna tegutsesid võitjad ühtlaselt ning rohkem esile kerkisid vaid Nikola Mirotic (23 p) ja Willy Hernangomez (18).

Kaotajatest vastas Tony Parker 14 ja Nando De Colo 13 punktiga. Näiteks NBAs 130-miljonilise lepingu teinud Nicolas Batum oli igas mõttes täielik null.

Hispaania kohtub poolfinaalis kell 0.45 algava mängu USA - Argentiina võitja ehk tõenäoliselt USAga. Jänkide küllalt kahvatu alagrupiturniiri taustal on paslik küsida, et kas SELLISESSE VORMI jõudnud Hispaania suudab USA-le pärast tosina-aastast vahet olümpiamängudel jälle kaotuse korraldada? Lootus on kindlasti olemas, ka ühe põhitsentri Marc Gasolita.

Päeva viimases veerandfinaalis lähevad Eesti aja järgi kell 4.15 vastamisi Serbia ja Horvaatia.