Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
14. mai 2000, 23:00

Eesti purustas Läti

Eesti-Läti saja laua malematshi võitis ülekaalukalt Eesti lõpptulemusega 65,5:34,5. Ka seniste kohtumiste üldarvestuses asus Eesti pärast laupäevast võitu juhtima. Kaheksast seni peetud kohtumisest neli on võitnud Eesti, kolm Läti ja üks on lõppenud viigiga.

Laupäeval asus Eesti kohe juhtima. Pooletunnise mängimise järel tõi esimese võidupunkti Raul Rebane. Seejärel hakkas Eestile võite kogunema just meeste tagumistelt laudadelt. Nii võideti 50.-80. laual lätlasi koguni 26:4.



Seevastu kümnel esimesel laual tuli eestlastel vastu võtta kaotus 4:6. Esimesel laual viigistas Jaan Ehlvest Zigurds Lankaga, teisel kaotas Olav Sepp Klovansile, kolmandal laual viigistas Kaido Külaots Berzinsiga. Ehlvest istus laua taha mängima otse lennukilt tulles, olles lõpetanud Indoneesia turniiridesarja.



Ka naiste laudadel (lauad 81-100) oli skooriga 9:11 parem Läti. Osaliselt oli Eesti naiste allajäämise põhjus asjaolus, et meie kaks esindajat (Rjazanova ja Budõlina) jätsid ootamatult võistlusele tulemata ja Läti sai kaks loobumisvõitu.



Laupäevane Eesti võit on seniste matshide suurim. Eelmine rekord pärineb aaastast 1980, kui Eesti võitis Pärnus peetud kohtumise 59:41.