Rasmus MägiFoto: Viljar Voog
Rio 2016 OM uudised
18. august 2016, 19:00

ÕL RIOS | Rasmus Mägi: surusin kõik tunded alla ja läksin jooksma väga kõrge koha peale (9)

Rio de Janeiro olümpiamängudel 400 m tõkkejooksus Eesti rekordiga 48,40 kuuenda koha saanud Rasmus Mägi oli etteastega silmanähtavalt rahul.

"Kõik, mis ma finaali eel või eelsetel päevadel tundsin, tuli alla suruda," rääkis tartlane. "Läksin jooksma väga kõrge koha peale. Täna oli palju väga häid tulemusi, kuid olen rahul, sest püstitasin Eesti rekordi."

Esimesel rajal oli Mägil keerulisem joosta, kuid ta ei teinud sellest enda jaoks probleemi. "Olen plastiline tüüp, saan igal rajal hakkama. Esimese tõkkeni jõudmine on muidugi raskem kui mõnel teisel rajal. Tegelikult tahaksingi juba vaheaegu näha ja vaadata, kust ma kümnendiku võitsin."

Mägi oli äärmiselt rahul, et suutis kolm päev järjest tipptasemel tulemusi joosta. "Need päevad siin on olnud päris jõhkrad, aga suutsin toime tulla," rääkis ta.

"Nüüd sai üks nelja-aastane tsükkel läbi. Andsin juba enne olümpiat endale lubaduse, et kõik, mis selle perioodiga on pähe kogunenud, peab sealt välja lendama. Tahan kodus olla, tahan lihtsalt rahulikult olla."