Ryan LochteFoto: MICHAEL DALDER
Rio 2016 OM uudised
19. august 2016, 18:33

SAAGA LÕPP? Ryan Lochte palus röövimisjutu pärast vabandust (1)

Rio de Janeiros olümpiavõitjaks kroonitud Ryan Lochte palus valeks osutunud röövimisjutu pärast vabandust.

Lochte väitis, et tema, Gunnar Bentz, Jack Conger ja Jimmy Feigen langesid relvastatud röövi ohvriks, kuid Brasiilia politsei ei leidnud mitte ühtegi tõendit nende jutu kinnitamiseks. 

Kõik neli krooniti Rios olümpiavõitjateks ning nende sõnade kohaselt toimus rööv esmaspäeva väga varajastel hommikutundidel pärast bensiinijaama külastamist. Turvavideod aga näitasid, et USA ujujad hoopis vandaalitsesid selles samas tanklas ning selle turvamehed nõudsid korrarikkumise eest raha.

Lochte jõudis juba kodumaale tagasi, kuid tema kaasmaalased Bentz ja Conger võeti lennukilt maha ning ei lastud Ameerikasse naasta enne küsimustele vastamist. Jimmy Feigenit kinni ei võetud vaid annetas üle 9700 eurot heategevusele.

Peaosaline Lochte vabandas täna oma käitumise eest Twitteris tehtud avalduses. "Ma oleks pidanud enda käitumise eest palju rohkem vastutama ja ma vabandan."

Lochte venitas sõnavõtuga, et olla kindel tema tiimikaaslaste kojujõudmises. "Väga traumaatiline on viibida võõras riigis, mille kohalikku keelt sa ei oska, kui võõras sihib sind relvaga ning nõuab, et sa maksaksid raha enne lahkumist. Ma olen väga uhke, et saan esindada USA-d olümpiamängudel, kuid seda olukorda oleks saanud ja oleks pidanud vältima," selgitas 32aastane ujuja.