Kaidi KiviojaFoto: LAURA OKS
Rio 2016 OM uudised
20. august 2016, 15:50

ÕL RIOS | Kaidi Kivioja: uhke tunne, et triatleet on jälle olümpial (2)

Triatleet Kaidi Kivioja on oma olümpiadebüüdiks hästi valmis ja läheb täna Rio de Janeiros rõõmsalt starti.

Kivioja sõnul pole ettevalmistuse käigus tõrkeid olnud. "Triatlonis ei saa öelda, et tahaks finaali jõuda või isikliku rekordi teha," räägib Kivioja. "Tahan anda endast kõik, et midagi sisse ei jääks."

Kivioja kirstunael on avaala ehk ujumine. "Pean vaatama, et vahe esimestega oleks võimalikult väike, siis on võimalik rattasõidus midagi tagasi teha," lausub Margus Tamme õpilane. "Ujumises olen praegu oma parimas vormis. Pean leidma head jalad ja nendest hammastega kinni hoidma," lisab ta naerdes.

Olümpia eel harjutas Kivioja esmalt Portugalis ja viimased kümme päeva Rios. "Ujumises pole siin laine üldse hull, ma ei näinud vees ka mingisugust prügi. Lubati, et siin on vesi ettenähtud normide piires."

Kiviojal on hea meel, et treener talle abiks on. "Kui üksi oleksin, siis jalgrattaga siit külast välja ei läheks. Nüüd saab Margus mulle abiks olla."

Treeneri hinnangul on Kivioja korralikuks etteasteks valmis. "Paistab, et kõik on hästi," arutelb Tamm. "Eks täpsed tingimused selguvad alles hommikul. Siis on näha, kui palju sooja on ja kui suur on laine."

Tamm käis ka meeste triatloni vaatamas ja liigitab raja raskeimate hulka. "Jälgisin selle pilguga, kus saaksin sportlast aidata," märgib ta.

Kivioja peab väga tähtsaks, et Eesti on taas olümpial triatlonis esindatud. "Uhke tunne, et triatlon on jälle olümpial," lausub ta. "See innustab ka teisi türdukid proovima."