Foto: Viljar Voog
Rio 2016 OM uudised
20. august 2016, 19:44

ÕL RIOS | Kaidi Kivioja: häbisse ei jäänud ja alla ei andnud (2)

Rio olümpiatriatloni 44. kohaga lõpetanud Kaidi Kivioja tõdes pärast võistlust, et kõrgem koht jäi rattadistantsi nõrga alguse taha.

„Ma arvan, et häbisse ei jäänud ja alla ei andnud. See ongi maailma kõige kõvem tase ja 44 ei ole paha tulemus. Eriti, kui kaks aastat tagasi oleksin öelnud, et siin olen, oleks mõned mind hulluks pidanud.“

Mis emotsiooniga Kivioja rajalt tuli? „Kogu võistluse oli adrenaliin üleval ja alles nüüd hakkab kõik kohale jõudma. Olümpiasportlane – see on ikka kuidagi erilisem. Inimesed olid absoluutselt igal pool ja see oli väga võimas emotsioon. Ja kui kuuled, et läheb-läheb Kaidi, siis andis see veel juurde.“

Kui enne võistlust võis eeldada, et Kivioja nõrgimaks alaks on ujumine, siis tegelikult läks kõrgem koht täna teise ala nahka. „Ujumisega jäin rahule – rattasõidu alguses nägin veel suurt gruppi. Aga seal tuli vahe sisse, sest mul võtab paar ringi aega, et rattas end käima saada. Ja jooksus olid meie grupis kõige tugevamad jaapanlane, sakslane, ukrainlane. Üritasin nendega kaasa minna, aga sain aru, et täna ei ole kõige parem jooksuvorm. Lõpus läks minust veel hispaanlane mööda, aga mul polnud enam midagi anda,“ rääkis Kivioja.

Olümpiadebüüdi teinud sportlane lubas, et järgmise hooaja keskendub ta enda ujumisoskuse parandamisele. „Motivatsiooni ja indu andis see võistlus kindlasti juurde, et veel 2-3 olümpiatsüklit kaasa teha. Ma olen 23, mul on veel aega,“ sai Kivioja Rios hamba verele.