Tiidrek Nurme Rio maratonirajal.Foto: Viljar Voog
Rio 2016 OM uudised
21. august 2016, 18:34

ÕL RIOS | Tiidrek Nurme: vahepeal palvetasin, et päike läheks pilve taha. Läkski! (5)

Alles mullu maratonijooksule pühendunud Tiidrek Nurme lõpetas Rio de Janeiro olümpial 63. kohaga ja sai jätkamiseks kõvasti indu.

"Alustasin isegi natuke tugevama tempoga, kui tahtsin," rääkis ta. "Jalg oli kerge ja emotsioon hea. Algul sain heasse gruppi, aga pärast pidin ükski pingutama. Tekkis vedelikuprobleem, pidevalt lõi alt suhu tagasi. Lõpus panin kella kinni ja võistlesin iseendaga. Kui päike vahepeal välja tuli, siis palvetasin, et ta uuesti pilve taha läheks. Läkski! Tähendab, mu palveid võeti kuulda."

Nurme ütles, et aeg (2:20.01) ja koht pakuvad talle rahulolu. "Arvestades, et ma alles eelmisel aastal alustasin maratoniga, pole ühtegi paha sõna öelda. Olen õnnelik, et nii läks. Tegelikult on olümpia üks suur mull - maraton on ikka samamoodi 42 kilomeetrit, ainult et siin on rohkem kaameraid ja helikoptereid. Ma ei mõelnudki jooksu ajal sellele, et osalen olümpial - ma lihtsalt jooksin."

30aastane Nurme tahab sporditeed jätkata. "Tegelikult olen andekas, võin vabalt Euroopa tippudega koos joosta," nentis saarlane.