Rio 2016 OM päevik

Deivil Tserp | Rio olümpia andis Eestile vale signaali - sport vajab rohkem raha! (15)

LISA KOMMENTAAR

pmst23. august 2016, 23:35
bernadski ja teised tema taolised ja kogu muu süsteem toimis
Margus22. august 2016, 20:15
ma ei saa üldse aru, miks peaks maksumaksja rahaga üleval pidama tervet karja "tippsportlasi", kes on peale 10 a täielikud invaliidid ja vajavad puusa ja muude liigeste vahetamist? Tippsport on igaühe eralõbu, las sponsorid maksavad kui tahavad ja neile reklaami tehakse.
Rivo23. august 2016, 12:16
Aga sellepärast, et kui needsamad sportlased Eestit esindavad, siis esindavad ka Teid. Seetõttu peab neid toetama.
mihkel22. august 2016, 19:05
Raha kaasamine üksinda ei aita veel midagi. Riik peaks panustama üleüldise tugeva süsteemi rajamisega, et oleks olemas vajalik know-how, ligipääs meditsiinilisele teenindamisele ja taristud. Kui rahaga toetamiseni jõuda, siis tuleb seda teha ausalt ja läbipaistvalt. Paljud alaliidud on niivõrd kallutatud ja korrumpeerunud, et süda läheb pahaks. Kasvõi dopingust läbiimbunud suusaliit. Rahad liikusid vaid nägude järgi ning sõbralikes suhetes olevate persoonidega sõlmiti fiktiivseid lepinguid. EOK võiks seal auditi teha, aga ilmselt jookseks see ühe tippvormi ajastamise spetsialisti sõprussidemete tõttu üsna pea liiva. Kuniks alaliidud saavad vabalt susserdada ja kallutatud mängu mängida, ei muutu asjad oluliselt paremaks. Meenutame kasvõi Risto Mätase juttu või otsust, millega Katrina Lehis OM'lt kõrvale jäi.
rob22. august 2016, 18:17
üksi raha eest medaleid kindlasti ei saa, aga eeldustega ja tugevalt treenivatele atleetidele peab toetuse leidma. Ma usun, et on leitud ka, aga nagu on ka teada, raha on alati vähe. Ja kui korralikult saab harjutada, siis mingi tore tulemus ikka tuleb, sest andekaid ikka on.
nojah22. august 2016, 14:01
Väga vaprad sportlased saadeti Riosse,eriti kümnevõistlejad, nii raske ala!
Mart22. august 2016, 12:31
Eelkõige oleks raha juurde vaja kogu sellele riiklikule spordiametnike massile. Sest ilma ametniketa poleks sporti ega sportlasi.
Vastupidi22. august 2016, 11:32
Tippsport on tervise roovel.Tänased endised tipud on teatud vanuses pidanud kõik varuosi otsima.Raha ikka tervisesse.
nou22. august 2016, 10:57
eks riigi eelarvekomisjon vaadaku kriitilise pilguga ule kui eelarvet koostavad,kas toesti on see nii paendumatu ,et poleks voimalik nendelt ridadelt raha paigutada sinna kus suur puudujaak.Samuti vaja ehk kulutused mis tehakse koikide teiste aitamiseks ,peale oma rahva ja majanduse,kui ikka raha ei ole ,siis pole motet ka laia mangida .Lopetagu kaubavahetuse piirangud idapoole ,ehk monigi leiab sead turugu toodangule. Samuti peaks julgema sona votta meie valitsus oma riigi ja rahva kaitseks,mitte jargima pingsalt neid korraldusi ja seadusi mis suurriigid utlevad,sest rikas ei saa iialgi aru vaesematest,see kehtib euroriigi kohta ja ka siseriiklikult.Riik ei saa iial tugevaks kui kiratseb majandus ja rahvas vaesub.Rahvas on riik,mida rahulolev oma riigiga on kodanik ,seda tugevam on riik.
linnamees22. august 2016, 09:46
Kas selleks, et toita korrumpeerunud olümpia ja jalgpalli ja mis-kõik veel rahvusvahelisi seltse peab eesti maksumaksja tõesti veel rohkem raha välja käima? Sprodi eesmärk võib olla rahva tervis. Kommertssport olgu ikka kommertspalgal.
Ainult Mina22. august 2016, 09:41
Eesti spordisüsteem? WTF?
pees22. august 2016, 09:13
Eestis polegi spordisüsteemi. Täiesti pees on asjad
Jaa22. august 2016, 09:07
Artiklis maandusid analüüsialla vaid vehklejad ja Balta,need ilmselt ainsad arvesseminevad.
Anton22. august 2016, 08:12
Sõõrukas tegelegu seal EOK-s peenhäälestusega ja olemegi parima põhjamaa, elik Taaniga võrdsed!
Viisivana22. august 2016, 05:33
Artikli autor kirjutab: " .... peab üleüldine rahadieet lõppema." Helesinine unistus. Eesti riik tõmbab igas eluvaldkonnas oma tegevust kokku, olgu siinkohal näidetena nimetatud meditsiin ja päästeteenistus. Vaid Töötukassa õitseb ja kogub sadu miljoneid. Paari aasta pärast lõpevad ka EL toetused, ei kujuta küll ette, milliseks siis elu muutub. Sellises olukorras on täiesti mõeldamatu, et üldise vaesumise taustal mõni eluvaldkond saaks oluliselt raha juurde.