Rio de Janeiro olümpiamängude lõputseremoonia.Foto: AFP/Scanpix
Rio 2016 OM galerii
22. august 2016, 04:51

GALERII | Rio de Janeiro olümpiamängud on lõppenud! Õed Luiged tähelepanu keskmes! (15)

31. suveolümpia, esimeste OM-pidustustena Lõuna-Ameerikas peetud Rio de Janeiro mängud on lõppenud. Viimaseks võistluspäevaks Rio de Janeirosse kohale jõudnud paduvihm ei jahutanud brasiillaste sambavaimu ja mängud tantsiti lõpuni vinge prallega.

"Kallid olümpiasõbrad kõikjalt maailmast. Armsad Brasiilia inimesed. Me armastame teid!" ütles oma lõpukõnes Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Thomas Bach. "Aitäh teie külalislahkuse eest!

ROKi president Thomas Bach vahetult enne olümpiatule (taamal) kustumist) Foto: AFP/Scanpix

Viimase 16 päeva jooksul suutis ühendatud Brasiilia maailma meelt lahutada unustamatute ja emotsionaalsete hetkedega, mis olid täis puhast rõõmu, vaatamata keerulisele keskkonnale.

Teil on palju põhjuseid olla õnnelikud. Need mängud tõestasid, et mitmekesisus on hindamatu väärtus. Rio de Janeiro mängud pakkusid meile kõigile võimaluse tähistada meie erikülgsust. Olümpiaväärtused liitsid selle mitmekesisuse ühtseks tervikuks," rääkis Bach Brasiilia rahvale kiituseks.

"Me saabusime Brasiiliasse külalistena. Täna lahkume sõpradena. Teil on meie südameis igaveseks eriline paik!" ütles ROKi president, enne kui kuulutas Rio mängud lõppenuks ning kutsus tervet maailma nelja aasta pärast taas kord rahus kogunema. 2020. aasta suveolümpiat võõrustab Tokyo.