Ryan LochteFoto: STAFF
Rio 2016 OM uudised
22. august 2016, 13:29

Olümpiavõitja seletas, miks ta valetas röövimise kohta: ma olin veel purjus

Rio de Janeiros olümpiavõitjaks tulnud ujuja Ryan Lochte oli tänavuste mängude ühe kõige veidrama loo osaline. Ta väitis, et langes kolme kaasmaalasega relvastatud röövi ohvriks, kuid jutt osutus välja mõelduks. Nüüd selgitas ujuja, et valetamise põhjustas alkoholijoove. 

Lochte käis Brasiilia uudistesaates Jornal Nacional, et paluda vabandust ning rääkida, mis tegelikult juhtus. "Ma arvan, et olime veel šokis ja üritasime kõike mäletada. Olime neljakesti väga purjus. Alkohol pole mingi vabandus eriti pärast selliseid tegusid, aga me olime väga purjus," rääkis ameeriklane. 

Selle peale vastas saatejuht, et Lochte tuli jutuga välja järgmise hommiku telesaates. "See oli mõned tunnid pärast intsidenti ehk ma olin siis veel väga purjus," vastas Lochte. 

Ameeriklane väitis, et 14. augusti väga varajastel hommiktundidel langes tema, Jimmy Feigen, Gunnar Bentz ja Jack Conger Rios politseinikke teeselnud pättide relvastatud röövi ohvriks. Jutt osutus valeks ning tegelikult nõudsid tankla turvamehed olümpiavõitjatelt valuraha bensiinijaamas tekitatud kahju korvamiseks, sest purjus ameeriklased olid seal laamendanud.

Brasiillased viskasid Ryan Lochte üle ka nalja ning panid kergejõustikustaadionile üles sellise plakati. Foto: DOMINIC EBENBICHLER