Jerry Colangelo.Foto: Ethan Miller
Rio 2016 OM uudised
22. august 2016, 16:18

USA korvpallikoondise mänedžer ülejäänud maailmale: võtke end kokku ja hakake mängima (2)

Pärast USA korvpallikoondise 30 punktilist võitu Rio olümpiaturniiri finaalis Serbia üle avaldas ameeriklaste mänedžer Jerry Colangelo pahameelt ülejäänud maailma taseme peale. 

"Ma tahan, et korvpalli mängutase tõuseks terves maailmas," sõnas 76aastane Colangelo. "Ma tahan, et huvi korvpalli vastu tõuseks. Ma olen terve elu tegelenud selle spordiga. Korvpall on maailmas number kaks spordiala, aga teised riigid peavad ennast kokku võtma ja konkurentsivõimeliseks muutuma. Mina ei tee enam neile vabandusi, miks nad nii kehvasti mängivad.

Üks ametnik ütles mulle, et USA peaks mängima neljakesti. Vastasin talle, et teised koondised peavad hakkama korralikult mängima ja võitlema," pahandas Colangelo. "Oleme viimased 50 aastat aidanud korvpalli terves maailmas, oleme õpetanud maailmale, kuidas korvpalli mängida ja oleme õpetanud treenereid.

Vaadake NBAs mängivate välismaalaste arvu. Vaadake rahvusvaheliste mängijate arvu USA ülikoolides. See on väga positiivne ja me kõik tahame, et üldine tase tõuseks."

Kümme aastat tagasi tundus, et tase oli tõusnud, kui USA sai neli aastat järjest ridamisi häbiväärseid kaotuseid. Pärast 2006. aasta kaotust MMi poolfinaalis on ameeriklased võitnud aga 53 mängu järjest.