Eesti koondise peatreener Tiit Sokk (keskel).Foto: LAURA OKS
Korvpall
23. august 2016, 13:21

Mis on Tiit Sokku seni rõõmustanud ja mis kurvastanud? (7)

Eesti korvpallikoondis naasis ööl vastu tänast Küprosel Nicosias peetud kontrollturniirilt koju ning juba homsest läheb Tallinnas lahti traditsiooniline nelja rahvuse turniir. Mis on peatreener Tiit Sokku seni rõõmustanud ja kurvastanud?

Eesti on nüüdseks pidanud kaheksa kontrollmängu. Mäletatavasti alustati kodus Kosovo ja Saksamaa vastu, järgnesid kolmemängulised turniirid Rumeenias ja Küprosel. Seni on võidetud täpselt pooled kohtumised, kuid Tallinnas tuleb kaks vastast kindlasti kõvemast puust kui äsja Küprosel.

"Headest asjadest alustades: poisid püüavad ja tahavad. Kaitses oleme suutnud tegutseda küllalt kompaktselt ja tihedalt ning selles elemendis pole suuri ärakukkumisi olnud. Eksimusi tekib alati, kuid nende puhul on parandamisvõimalused üldiselt olemas," hindas peatreener.

"Murekoht on aga selles, et pärast vastase rünnaku ärahoidmist ei saa me sageli kätte kaitselauapalle. Seda peame püüdma üha parandada, et vastastele mitte anda palju kordusviskeid.

Samuti tuleb oma rünnakuvõimalusi paremini ära kasutada, rünnakute tasakaalu paremaks saama. Teinekord võtame vastu liiga kiireid otsuseid, milleks me valmis pole. Pisiasju on veel liiga palju kohendada, eriti rünnakupoolel," nentis Sokk.

Peagi alustatakse tänase treeninguga. Sokk ei osanud veel öelda, kas Tallinna-turniiril saab kaasa teha senistest kontrollmängudest vigastuse tõttu eemale jäänud Gregor Arbet.

Eesti koondise homne vastane on Ukraina, mäng algab kell 19. Need meeskonnad kohtusid mäletatavasti ka eelmisel aastal EMi alagrupiturniiril Riias ja Eesti võitis siis 78:71. Veel löövad nelja rahvuse turniiril kaasa Iisrael ja Albaania.