Kõrgushüppe valitsev maailmameister Maria Kutšina võtnuks näiteks talle jõukohase 2 meetri ületamisel Rios kindla kulla.Foto: AFP / Scanpix
Rio 2016 OM uudised
23. august 2016, 14:19

Need 6 kuldmedalit jäid Venemaal Rios võitmata (6)

Venemaa sportlasi vilistati Rio olümpial välja ja riigi osalemisega tervikuna kaasnes kõva skandaal, aga kõvasti tuli ka medaleid. Meie idanaaber naaseb koju 19 kulla, 18 hõbeda ja 19 pronksiga, aga mis saanuks täisvõistkonna olemasolul?

Agentuur AP võttis olümpialt eemale jäänud Venemaa tipud luubi alla ja pakkus välja kuus sportlast, kes võinuks samuti võita kuldmedali.

Jelena Issinbajeva - Kahekordne teivashüppe olümpiavõitja oli kindel, et osutub parimaks ka Rios, kui Venemaa kergejõustikukoondis vaid pääsenuks areenile. Kreeklanna Ekaterini Stefanidi võidutulemus 4.85 oli Issinbajeva hooaja tippmargist viis sentimeetrit nõrgem.

Sergei Šubenkov - 110 meetri tõkkesprindi kuld võinuks samuti minna Venemaale. Rios võitis jamaikalane Omar McLeod ajaga 13,05, Šubenkov oli mullusel MMil Pekingis peremehetsenud 12,98ga.

Maria Kutšina - Naiste kõrgushüpe jäi nii keskpäraseks, et konkurentsi sekkus ka seitsmevõistlejaid. Lõpuks üllatas kullaga Hispaania veteran Ruth Beitia, kes sai kirja 1.97. See andnuks mullusel MMil alles 7. koha, valitsev maailmameister Kutšina ületas eelmisel kuul 2 meetrit.

Tatjana Kaširina - Tõstmine oli ainus spordiala, kus ei võistelnud ükski Venemaa sportlane. Ühe dopingukaristuse juba kandnud Kaširina poleks Rios võistlema pääsemisel kaugeltki pidanud enda nimel olevat maailmarekordit jahtima, sest hiinlanna Meng Suping võitis kulla sellest rohkem kui 40 kg nõrgema summaga...

Aleksandr Djatšenko - 2012. aasta aerutamise sprindi olümpiakuld jäi Riost eemale tänu WADA kuulsas nimekirjas figureerimisele. Ehkki erinevate võistluste aegu on sel alal peaaegu võimatu võrrelda, näitasid viimased tulemused, et Djatšenko ja tema paadikaaslane Juri Postrigai võinuks tiitlit kaitsta.

Jelena Lašmanova - Pikka aega Venemaa domineeritud käimises tuli neil nii palju dopinguga vahele jääjaid, et venelased isegi ei püüdnud Lašmanovat ega teisi käijaid Riosse saata. Kord juba kaheaastase dopingukaristuse kandnud Lašmanova oli neli aastat tagasi Londonis edestanud nüüd Rios võitjaks tulnud hiinlannat Liu Hongi.