"Stardist sain väga hästi minema ning kasutasin esimeses kurvis sisemist trajektoori, kui äkitselt kallutas suur 1000-kuubikuline tsikkel mulle lihtsalt otsa," kirjeldas Anastassia Kovalenko oma kukkumist.Foto: Erakogu
Auto-Moto uudised
23. august 2016, 16:07

Karm kukkumine tekitas Anastassia Kovalenkole luumurru (2)

Eile Audru ringil peetud neljas Balti meistrivõistluste etapp ringrajasõidus lõppes Eesti parimale naissõitjale Anastassia Kovalenkole vigastusega.

"Olen sel hooajal keskendunud ainult Euroopa sarjadele ning treeninud ka vastava mootorrattaga, mis on palju lahjem tavalisest 600-kuubikulisest tsiklist, seetõttu tuli etapil osalemise otsus viimasel hetkel. Vihur Motosport tiim pakkus mulle võistlusteks Yamaha R6 ratast, millega sain väga häid ringiaegu ja otsustasin jahtida Superstock 600 B klassis topeltvõitu," kommenteeris Kovalenko.

"Kahjuks otsustasid korraldajad võistlussõitudeks kõik klassid kokku panna. See tähendas, et pidime startima koos 1000-kuubikuliste mootorratastega, mis on palju võimsamad. Mainisin, et selline otsus võib olla sõitjatele ohtlik. Kahjuks ei tehtud sellest välja. Stardist sain väga hästi minema ning kasutasin esimeses kurvis sisemist trajektoori, kui äkitselt kallutas suur 1000-kuubikuline tsikkel mulle lihtsalt otsa. Selle tagajärjel kukkusin ja lohisesin mööda maad, lootuses, et keegi minust üle ei sõidaks. Tõustes, sain kohe aru, et vasaku käega on midagi viga, sest sõrmi oli raske liigutada. Praeguseks olen saanud arstidelt kinnituse, et vasakus käelabas on luumurd. Ma ei oska veel kahjuks täpsemat prognoosi anda, kui kiiresti see paraneb ning millal saan uuesti sõitma hakata," rääkis murelik Kovalenko.