Pep GuardiolaFoto: DANIEL MIHAILESCU
Jalgpall
24. august 2016, 12:04

Põnev Meistrite liiga jalgpall: kellest saavad viimased alagrupiturniirile pääsejad?

Täna õhtul selguvad viimased viis meeskonda, kes pääsevad Meistrite liiga alagrupiturniirile, kui peetakse play-off´i korduskohtumised.

Kuigi mõnes paaris on sotid juba suhteliselt selged, siis on ka vastasseise, kus otsustatud pole midagi. Vaatame, mida võib tänaselt Meistrite liiga õhtult oodata. 

Manchester City - Bukaresti Steaua
(Esimene mäng 5:0 Cityle)

Selles paaris vajaks Rumeenia meeskond tõelist imet, sest avakohtumises tuli koduväljakul tunnistada Manchesteri klubi 5:0 paremust. Bukarestis toimunud kohtumises oleks võinud jõudude vahekorrad olla veelgi suuremad, kuid City ründaja Sergio Agüero eksis kahel korral penaltil.

Ilmselt jätkub Inglismaal mäng samas rütmis, kus nädal tagasi lõppes, sest Pep Guardiola poisid on kindlasti näljased. Huvitavam küsimus on aga see, kas väravavaht Joe Hart, kes on langenud uue peatreeneri ebasoosingusse saab võimaluse ning suudab end tõestada?

Avakohtumises näitas Manchester City oma jõudu Foto: John Sibley

FK Rostov - Amsterdami Ajax
(Esimene mäng 1:1)

Venemaa klubile annab tänases kohtumises väikese eelise võõrsil saadud värav. Siiski on Ajaxi näol tegemist kõrgel tasemel meeskonnaga, kes on aastast aastasse stabiilselt Meistrite liigas mänginud ning ei soovi eemale jääda ka sel korral. Mulluse Venemaa kõrgliiga hõbedasel meeskonnal aga Euroopa turniiride kogemus sootuks puudub.

Statisitika toetab Ajaxit: Meistrite liiga kvalifikatisooni play-off´is on neljal korral viiest väljutud peale avamängu viiki duellist siiski võitjatena. Kahtlemata ei oota hollandlasi Venemaal ees kerge lahing ning võimalused on ka Rostovi meeskonnal. 

Rostovi meeskonna jaoks võrduks Meistrite liigasse pääs väikese imega Foto: ERWIN SPEK

Borussia Mönchengladbach - Young Boys
(Esimene mäng 3:1 Mönchengladbachile)

Mönchengladbach rajas endale avamängus suhteliselt turvalise 3:1 edu, mida nad suure tõenäosusega ka koduväljakul hoida suudavav. Šveitslaste võimalus võib peituda selles, et neil on hetkel parem mängurütm. Nimelt Saksamaa Bundesliga pole veel alanudki, kui Young Boys on liigas pidanud juba seitse kohtumist. 

Paari suurfavoriit on siiski Mönchengladbach ning šveitslased vajaksid väikest imet, et sellest lahingust võitjana väljuda.

Mönchengladbach mängis endale avakohtumises välja suhteliselt turvalise edu Foto: PATRIK STOLLARZ

APOEL FC - FC Kopenhagen 
(Esimene mäng 1:0 Kopenhagenile

Kuigi Kopenhageni meeskonnal on koduväljakult ühe väravaline edu, siis Küprosel ootab neid ees raske katsumus. APOEL ei ole sel hooajal Meistrite liiga eelringides lasknud endale kodupubliku ees veel lüüa ainsatki väravat. 

Varasem statistika toetab napilt Taani meeskonda, kes omavahelistest kohtumisest on üheksast korral viiel võitnud, ühel korral viigistanud ja kolm korda kaotanud. Siiski on APOEL-i kodustaadionil peetud mängude vahekord taskaalus - neljast mängust on kaks läinud ühele, teised kaks teisele poole. Emmale-kummale võistkonnale siin edu anda on raske, oodata on kahe võrdse heitlust.  

APOEL-i koduväljakul on alati oodata tulist võitlust Foto: SCANPIX DENMARK

FC Red Bull Salzburg - Zagrebi Dinamo 
(Esimene mäng 1:1)

Salzburgi meeskond sai avamängust kaasa väärtusliku võõrsilvärava, mille toel loodavad nad esmakordselt peale 1994/95 hooaega kvalifitseeruda Meistrite liiga alagrupiturniirile.

Väikse eelise annab kodumeeskonnale ehk üks huvitav statistiline näitaja. Nimelt pole Zagrebi Dinamo suutnud viiest omavahelisest Meistrite liiga kvalifikatsiooni play-off kohtumisest Salzburgiga võita mitte ainsatki. Väike edu Austra klubile, kuid siiski on oodata tulist lahingut. 

Red Bull Salzburg võitles avakohtumisest välja viigi, mis annab neile kodustaadionil väikese eelise Foto: HERBERT NEUBAUER

Edasipääsu valem on lihtne - kahe mängu kokkuvõttes parem meeskond kvalifitseerub Meistrite liiga alagrupiturniirile, kaotajad hakkavad mängima Euroopa liigas.