Erik Keedus saadab ukrainlaste vahelt palli korvi.Foto: Alar Truu
Korvpall
24. august 2016, 20:50

7 VÕTIT | Ukraina näitas Eestile pigistavad kohad kätte (4)

Eesti korvpallikoondis alustas kodust nelja rahvuse turniiri 55:72 kaotusega Ukrainale. Võtame mängu kokku seitsme võtme kaudu.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Ukraina 24:4 spurt teisel veerandajal. Eesti juhtis 13. minutil 20:16, Ukraina vastas ühe korviga ning siis kutsus Tiit Sokk algviisikusse kuulunud Rain Veidemani pingile puhkama. Mees naasis minut enne poolaja lõppu, siis näitas tabloo 26:40, vahepeal oli olnud ka 24:40... Eesti oli esimese tosina minuti jooksul suutnud vaatamata allajäämisele pikkuses rohkem või vähem hoida sobivat mängurütmi. Veidemani pingil olles jääb vajalik käik teravust vähemaks, ka neljanda veerandi algus vajus temata ära. Tõsi, viimased 8 minutit saadi normaalselt hakkama. 
 
2. Mis häiris kõige rohkem?

EM-valiksarja algus on jõudnud päris lähedale - Valgevenega mängime juba nädala pärast -, kuid vajalikku viskekindlust pole eestlased veel leidnud. Selle koosseisu suuremad kuldkäed Sten-Timmu Sokk ja Reinar Hallik ei tabanud kahe peale ühtegi kaheksast kolmesest (meeskond kokku 20/2). Ukraina sopsas aga 18/8 ning põhimõtteliselt see tegigi vahe sisse.

3. Kas Rain Raadiku möödavisete limiit sai täis?

Jutt käib siis mitte tavalistest möödavisetest, vaid neist, mis tehtud ihuüksi korvi all, vastupanuta. Just niimoodi Raadik tänast mängu pärast pingilt sekkumist alustas. Lootust näha tema esituses pealtpanekuid on fännid vist juba kaotanud - realiseeriks ta siis sajaprotsendilised võimalused vähemalt tavalise viskega kaheks punktiks! Edaspidi asjad paranesid, mängu lõpuks kanti protokolli 8 punkti ja 5 lauapalli.

4. Kes oli eestlastest mängu parim?

Rain Veideman. Ainus mees, kes oma koha välja mängis. Ta tegutses temale omaselt efektiivselt, kogudes 24 väljakul viibitud minutiga korraliku tabavuse juures 16 punkti, 5 lauapalli ja 2 korvisöötu.

5. Mida peab Eesti edasist silmas pidades parandama?

Jätkuvalt on teemaks lauavõitlus. Nagu Kristjan Kitsing ütles täna Õhtulehes ilmunud intervjuus, "tuleb vaeva näha, hakata varem võitlema ja vastased korvi alt välja suruda, et nad ei saaks neid mõnusaid kohti sisse võtta." Ta ise rabaski korralikult, kuid kaaslastel ei tulnud see võimsate Ukraina pikkade vastu just kõige paremini välja. Kasulikuks kogemuseks oli Slava Kravtsovi, Kirilo Fessenko ja Co vastu müramine kindlasti.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Siia lisame kommentaarid esimesel võimalusel!

7. Mis saab edasi?

Nelja rahvuse turniir jätkub täna Rocca al Mare suurhallis. Eesti koondis kohtub kell 19 Iisraeli ning Ukraina kell 16.30 Albaaniaga.