Hetk mängust Eesti - Iisrael, palliga Kristjan Kitsing.Foto: Alar Truu
Korvpall
25. august 2016, 21:04

7 VÕTIT | Korvpallikoondis mängis edu maha ja kaotas Iisraelile 69:76 (3)

Eesti korvpallikoondis jätkas kodust nelja rahvuse turniiri mänguga Iisraeli vastu ja kaotas 69:76. Võtame mängu kokku seitsme võtme kaudu.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Iisraeli suurenenud surve teisel poolajal. Eesti koondis tegi hea esimese poolaja, võites selle 37:34. Ka teist poolaega alustati hästi, kuid ühest hetkest jäi mäng täiesti seisma. Enam ei saadud sobivaid viskekohti, pahatihti ei jõutud üldse viskele. Iisrael suutis kaitses hakata eestlasi rohkem survestama ning nood suutsid vahepeal kümne visata ainult 6 punkti. 
 
2. Kas Eesti koondis on EM-valiksarjaks valmis?

Suures plaanis mitte. Eesti esitas 25 minuti jooksul selgelt parema partii kui päev varem Ukraina vastu, kuid viimase veerandtunni masendav äravajumine nullis selle. Peatreener Tiit Sokk mängitas põhimehi rohkem ning selgelt soovis hoida head rütmi ja mängida võidule. Sest põhimõtteliselt oli tegemist valiksarja peaprooviga - homne vastane Albaania pole see, kellega peaksime end valmisolekust teada saamiseks võrdlema. Paraku pole viskekindlus endiselt see, mis peaks olema - kolmesed esimesel poolajal 11/3. Endiselt tuleb sisse pikki mõõnu. See, et mõnele põhimehele pole väärilist vahetust, on paratamatu. Nüüd tuleb 31. augustini jäänud päevade jooksul hoolsalt harjutada ja siis Valgevenele vastu astuda.

3. Hümni peaks vähemalt koor esitama.

Et korvpalliliit kutsub koondise mängudele hümni esitama lauljaid, pole iseenesest paha mõte. Ei midagi isiklikku ka esitajate vastu, kuid hümni võiks kasutada ka rahva rahvuslikult käima tõmbamiseks. Praegusel juhul õrnade naishäältega seda kindlasti ei toimu, saal on vaikne kui haud, meeskond hoiab küll kaelakuti kinni, kuid niisugune hümn ei aja neile ka seda "looma" sisse. "Loom" tuleb nii mängijatesse kui ka publikusse vähemalt kõvahäälse koori olemasolul, kui saaks mugavalt hümni kaasa laulda. Või siis lasta hümn lindilt - peamine, et detsibelle jaguks.

4. Kes oli eestlastest mängu parim?

Rain Veideman. Vedas taas koondist, kuid kahjuks ei suutnud temagi kõik 40 minutit seda teha - mõõnaminutitest pole kedagi esile tõsta. Kokku tagamehelt 16 punkti, 4 lauapalli, 2 vaheltlõiget. Tanel Kurbas suutis küll kahe silma võrra enam, kuid ta skooris lõpus siis, kui mäng juba tehtud oli.

5. Mida peab Eesti edasist silmas pidades parandama?

Muutuma stabiilsemaks. Tänase mängu märksõna oli vastaste 17:2 spurt kolmandal veerandil, mis viis nad 38:49 kaotusseisust ette 55:51. Eesti rünnak jäi suurema surve alla sattudes seisma, üksteise järel tehti pallikaotusi (perioodi jooksul 8, mängus kokku 22). Hiljem enam löögist ei toibutudki. Samuti saadi esimese veerandiga sisse kahekohaline edu ning mängiti see teise alguses maha (viieminutiline lõik 2:14).

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Siia lisame kommentaarid esimesel võimalusel! 

7. Mis saab edasi?

Nelja rahvuse turniir lõpeb homme Rocca al Mare suurhallis. Eesti koondis kohtub kell 19 Albaania ning Iisrael kell 16.30 Ukrainaga.